- Spillerne er i god forfatning

Liverpools spillere er i god fysisk forfatning etter sommerferien. Det slår fitnesstrener Darren Burgess fast etter at flesteparten av Liverpools spillere returnerte til Melwood og startet preseasontreningen i går.

Hverenkelt spiller har fulgt et individuelt treningsprogram i sommer, forå holde formen vedlike over sommeren.

- Treningen går bra.Guttene ser ut til å være i fin form. Vi kjørte en ganske hard økti går, med noen tøffe øvelser. Spesielt tidlig i økten kjørte videm hardt, men de tok det ganske fint. Bedre enn jeg trodde de villegjøre, noe som er et godt tegn, uttaler Burgess tilLiverpoolfc.tv.

- Vi drev med stasjonstrening, der vikombinerte litt løping med ulike balløvelser. Det var noenpasningsøvelser, men i all hovedsak var det hardt arbeid før deavsluttet med øvelser som gikk på å holde ballen i laget sammenmed trenerne.

- Spillerne fikk et par uker helt fri ettersesongslutt, og etter det har de fulgt individuelletreningsprogrammer som inkluderte litt løping, litt styrketrening oglitt skadeforebyggende arbeid. Basert på gårsdagens økt vil jeg påstå at de har fulgt sine respektive programmer.

- Detbetyr mye at de har holdt formen vedlike i løpet av sommeren.Tempoet i Premier League blir høyere og høyere, og vi har bare seksuker på oss til å legge grunnlaget for en ny sesong. Derfor måttede jobbe litt på egenhånd mens de hadde ferie, noe de utvilsomt hargjort.

- Etter treningsøkten i går formiddag spistespillerne lunch, før de måtte gjennom ulike legesjekker,fysioterapi og ulike fysiske tester på ettermiddagen. Da dagen varslutt visste vi hvilken forfatning hver enkelt spiller var i, og vikan nå utarbeide deres treningsprogrammer basert på dette.

-Hver treningsøkt er nøye planlagt i forhold til hvor langt viønsker at de skal løpe, hvor mange spurter vi ønsker at de skalta, og hvor lenge vi ønsker at de skal trene. Disse planene er lagetav meg selv og fitness-staben, trenerne og det medisinskestøtteapparatet.

- Mot slutten av hver uke vil vi stipulerehva spillerne skal gjøre, slik at vi kan være sikre på at defølger planen og blir klare til sesongen starter. Det innebærer myeplanlegging.

- Vi har lagt planer for helepreseason-perioden, i teorien selvsagt. Det blir ikke alltid somplanlagt, ettersom antall spillere kan endres, og trenerne forandrerogså ofte på øktene basert på hva de har sett uken i forveieneller dagen i forveien. Men i teorien er alt planlagt til minstedetalj frem til vi møter Sunderland.

Troppen vil tilbringe enuke på Melwood før de reiser til Asia, hvor de skal spille et partreningskamper. Burgess håper å få gjort mye på Melwood, for hanmener det blir vanskeligere å få gjennomført skikkelige økter idet varme klimaet i Kina i neste uke.

- Den kommende uken blirmeget tøff. Vi skal snart reise til Asia, hvor det vil være veldigvarmt og høy luftfuktighet, og dermed blir det vanskeligere å fåjobbet hardt der borte. Så vi ønsker å få gjort så mye hardtarbeid som mulig på Melwood før avreise.

Burgess og hanskolleger har så å si en full tropp å jobbe med denne uken, menselvsagt mangler spillere som Luis Suarez og Lucas Leiva. Duoendeltar som kjent i Copa America, men er likevel i daglig kontakt medLiverpools leger og fitnessapparat.

- Troppen vi reiste medtil treningsleir i Sveits i fjor kan ikke sammenlignes med denne.Kvaliteten på fotballen vi har sett så langt har vært strålende. LuisSuarez og Lucas sender meg også informasjon om hva de gjør sammenmed sine landslag. Det er viktig å holde kontakten med dem. Desender daglig informasjon, og vi vil prøve å sørge for at de fårmest mulig hvile mellom kampene, for de blir viktige for oss isesongen som kommer.

- Jeg er spent med tanke på den nyesesongen. Vi har en god følelse. Vi har en ny trener i Kevin Keen,og det er spennende å være en del av dette.