- Startplass viktigere enn posisjon

Jordan Henderson har blitt benyttet mye ute på høyresiden av Kenny Dalglish. Midtbanespilleren synes det viktigste er å være i startoppstillingen. Laget trenger tid for å bli samspilt.

- Det er bra å kunne være i stand til å spille i ulike posisjoner, men det viktigste er at jeg blir tatt ut. Alt jeg ønsker, er å spille fotball. Så lenge jeg er i startoppstillingen, spiller det ingen rolle hvor jeg jeg spiller, sier Jordan Henderson til goal.com i forbindelse med Umbros Geometra Boot Campaign.

Henderson mener hans beste egenskaper er arbeidskapasiteten og evnen til å skape målsjanser. Forrige sesong produserte han 82 sjanser for Sunderland, og det var fjerde beste i premier league.
- Jeg synes jeg tilfører laget mye energi, så vel som pasningsspill. Når jeg spiller på kanten, forsøker jeg å bidra så mye som jeg kan til spissene. Jeg vil tro jeg er ok til det, men jeg jobber for å bli bedre.

Jordan Henderson blir sammenlignet med Steven Gerrard, men selv ønsker han å skape sitt eget navn i Liverpool Fc.
- Det er ingen dårlig sammenligning, men jeg tror Steven Gerrard er Steven Gerrard og jeg synes jeg bare må være meg selv. Jeg må gjøre det jeg kan best og ikke konsentrere meg om noen andre.

Jordan Henderson kom til Liverpool fra Sunderland i sommer.
- Liverpool er en meget stor klubb. Jeg trodde dette ville være en meget stor mulighet for meg. Klubben har noen store spillere, og historien taler for seg selv. Hovedsaken til at jeg gikk til Liverpool tror jeg var at det var et nytt kapittel i min karriere og jeg ønsket å bevise hva jeg er god for.

Liverpool ligger på 5.plass i Premier League med 10 poeng på seks kamper, men ambisjonene er større.
- Det ville selvsagt vært hyggelig å havne blant topp fire.

Liverpool har slitt noe spillemessig i innledningen av sesongen, men Henderson mener det er naturlig etter mange spillerforsterkninger i sommer.
- Stemningen har vært god. Spillerne kommer godt overens. Det er mange nye ansikter og vi må bare komme sammen og holde det gående.

- Jeg synes vi har vist noe bra så langt. Det har kommet mange nye signeringer som fortsatt prøver å bli samspilte, men vi har fått noen gode resultater. Når vi blir samspilte, kommer vi til å vinne flere kamper.

Jordan Henderson synes det er flott å ha Kenny Dalglish som manager.
- Han behandler alle med respekt. Han forventer at spillerne behandler ham med den samme respekten. Han er flott med spillerne fordi han var spiller en gang. Han vet hvordan han skal håndtere spillerne ut ifra hvordan han snakker til dem og måten han behandler dem på.

Henderson ser frem til å spille mer med Steven Gerrard fremover.
- Å trene med ham hver dag og forhåpentligvis spille ved siden av ham vil hjelpe meg og ta meg videre som spiller.

Neste sommer kan bli hektisk for Jordan Henderson. Da står EM for A-landslag og OL for U23-landslag på programmet. Henderson håper å spille i begge turneringer.
- Sannsynligvis. Jeg tenker ikke så langt frem. Jeg må bare vente å se. Jeg må bare konsentrere meg om denne sesongen med Liverpool. Det som skjer, det skjer. Jeg elsker å spille for landet mitt. Forhåpentligvis kommer det til å skje.

Jordan Henderson er blant flere unge spillere i England som banker på døren til det  A-landslaget, men foreløpig har det bare blitt én kamp for Fabio Capellos mannskap. Han håper å bli mer involvert med A-landslaget i fremtiden.
- Jeg tror vi bare må konsentre oss om å spille så bra som vi kan for klubbene våre. Hvis vi blir tatt ut for England, vil vi forhåpentligvis få det en dag. Vi må ta vare på sjansen og sørge for at vi blir med lenge.