- Synkroniser den internasjonale terminlisten

Kenny Dalglish ber FIFA og UEFA legge internasjonale mesterskap for aldersbestemte landslag til samme tidspunkt, og ikke spredt utover hele sommeren som nå.

U17-EM (Sterling, Morgan og Smith) pågår fra 3. mai til 15. mai. U21-EM (Carroll) arrangeres fra 11. juni til 25. juni. Så er det U17-VM fra 18. juni til 10. juli. U19-EM (eventuelt Shelvey, Robinson, Flanagan, Coady, Ince, Ngoo og Wisdom) spilles fra 20. juli til 1. august, mens U20-VM (Pacheco og Mavinga) går av stabelen fra 29. juli til 20. august. Mesterskapene er altså spredt over hele sommeren. I tillegg vil Lucas Leiva og Luis Suarez være opptatt med Copa America for seniorlandslag fra 1. juli til 24.juli.

- Vi har syv spillere som kan spille på U19 dersom de kvalifiserer seg. Ville det ikke være logisk om det var et landslagsavbrekk, slik at alle aldersgrupper spilte på samme tidspunkt. Istedenfor blir vi straffet for å utvikle spillere? Hvis dere ber John Flanagan og Jack Robinson om å dra av sted med England, hvordan vil vi dra nytte av det? Det er vi som har brakt dem frem, sier Kenny Dalglish til The Guardian.

Kenny Dalglish påpeker at spillerutvikling skal være det sentrale i juniorfotballen.
- Å vinne mesterskap er vel og bra, men dersom du ikke får frem spillere, synes jeg det ikke er suksessfullt.

- Hvis dere ser tilbake til 1993 og FA Youth Cup-finalen Leeds-Manchester United, ble den vunnet av Leeds. To år senere hadde de én spiller på førstelaget. Manchester United fikk Giggs, Scholes og brødrene Neville fra juniorlaget. Så hvem fikk mest ut av det? Sheffield United er i FA Youth Cup-finalen i år, men har rykket ned. Jeg tror de ville ha byttet bort finalen med en plass i The Championship.