- Unge spillere har fått et løft

Jay Spearing sier at klubbens unggutter har fått mer selvtillit som følge av at Kenny Dalglish har gitt dem spilletid etter at han ble manager.

- En kan bare se på Martin Kelly, han har hatt en fin rekke med kamper som høyreback og har fortjent å få spille hver eneste kamp han har vært med i, sier Jay Spearing til liverpoolfc.tv om det at unge spillere har fått muligheten av Dalglish.

- Det å se ham spille hele tiden, samt at Danny (Wilson), Jonjo (Shelvey) og meg selv har fått noen minutter, gir oss alle selvtillit, fortsetter den 22-årige scouseren. – Det at du har tillit fra sjefen gir deg et løft.

- Jeg er en av de som har kommet opp fra akademiet og det er mange gode trenere der. Guttene har vist at de kan ta steget opp med det at Conor (Coady) kom på benken i Europa League, og John Flanagan og Andre Wisdom har også trent med oss fra tid til annen.

- Jeg kjenner flere av juniorene og når de kommer hit er det klart at de både er nervøse og er preget av at de er sammen stjernespillere. Du må bare si til dem at “dette er som enhver annen treningsøkt, du må oppføre deg så normalt som mulig og prøve å gjøre ditt aller beste”.

- Det er klart at han har en enorm innflytelse på midtbanen, men samtidig må du se på det som en sjanse for oss andre til å vise oss fram, sier Jay om det faktum at kapteinen Steven Gerrard er ute med skade. Trolig vil det stå mellom ham og Christian Poulsen om hvem som får spille ved siden av Lucas på den sentrale midtbanen mot Braga.

- Å spille en kamp i Europa eller Premier League gjør deg bedre. Det er en mulighet for meg til å vise sjefen og alle andre hva jeg er i stand til.

- Jeg spilte der en gang tidligere da jeg var på utlån til Leicester, forklarer Spearing om det at han startet på høyrekanten i første kamp mot Braga. – Det var ikke så galt og det å ha Carra bak meg var til stor hjelp. Sjefen ønsket at jeg skulle være med å spille trangt og få tak i ballen, da jeg ikke er naturlig ving.

- Bare jeg får spille bryr jeg meg ikke om hvor på banen det er.