- Utvisningen ødela kampen

Everton-manager David Moyes mener den kontroversielle utvisningen av Jack Rodwell ødela dagens Merseyside-derby på Goodison Park, men det var til slutt personlige feil som avgjorde kampen.

Jack Rodwell fikk direkte rødt kort av dommer Martin Atkinson midtveis i første omgang. TV-bildene viser at det trolig var vel hardt idømt.
- Jeg synes utvisningen ødela kampen. Det er mange spørsmål om taklinger i lokaloppgjør, men det gjaldt ikke en dårlig takling av en spiller i dag, sier David Moyes til skysports.com.

- Jeg visste på et tidspunkt av kampen at vi ville få noe. 11 mot 11 hadde vi vår andel, men kampen stoppet i det øyeblikket.

- Vi har ikke hatt denne dommeren siden jeg og Steve Round ble bøtelagt for et år siden etter Man United-kampen. Det var interessant at PGMOL (Professional Game Match Officials Limited) sendte ham til å gjøre dommervurderingen før denne kampen.

- Jeg ville også ha blitt skuffet dersom han hadde gitt et frispark for den taklingen. Hvis han hadde gitt et gult kort, ville du ha sagt: “Hva var det for?”

Moyes har ennå ikke bestemt seg for om han skal anke utvisningen.
- Jeg tror fotballfolk må ta avgjørelsen. Det er lett for meg å si det, men sannheten er at folk som ser kampen, spiller kampen, forstår det og skriver om det som må si det.

- Laget gjorde alt. Til syvende og sist var det ikke dommeren som tapte kampen for oss, men det var på grunn et par defensive feil.

- Det ville ha vært hardt å spille 11 mot 11 mot Liverpool. Det var en vanskelig kamp for oss i dag, og til slutt ble det hardere. Spillerne holdt seg til oppgaven i dag.