- Vi er på rett vei

Glen Johnson driver med veldedighet og lærer seg spansk, samtidig som han trives i Liverpool FC med en manager og trenerstab som har artige treninger og gir ham større frihet på banen.

Glen Johnson har slitt med å komme i gang på høyrebacken de siste månedene. 27-åringen har vært mye plaget av skader, mens Roy Hodgson mente at han på Anfield «presterte ikke i nærheten av det en forventet av en landslagsspiller».

- Det var ikke noe problem mellom Roy og meg, insisterer Johnson til Liverpool Echo. – Jeg har snakket til ham om det og han sa at han var blitt feilsitert. For å være ærlig plaget det meg ikke. Jeg vet når jeg har spilt dårlig eller ikke, jeg behøver ikke å bli fortalt det.

- Kenny har hjulpet meg slik han har hjulpet alle her. Han er en fin fyr. Han er alltid klar med en fleip, men gjør det klart når det er tid for å bite tenna sammen og arbeide hardt. Det er bare en mer avslappet stemning som jeg tror får alle til å prestere bedre.

- Kenny vet jeg er en offensiv back og han ønsker at jeg skal angripe mens Roy kanskje ikke lot meg gå framover like mye. Det hindret laget noe. Jeg har alltid vært et alternativ ute på kanten og alle vet det. Når jeg ikke ble med framover var det ikke mulighet til å slå crossballer ut til meg på siden og det bremset spillet. Nå får jeg lov til bare å gå ut og spille.

- Treningen er vidt forskjellig fra hva det var. Det er mye kortere og skarpere, du går rett fra en øvelse til en annen. Det er mye mindre venting. Du er mer borti ballen og det er livligere. Det er mer artig.

På fritiden har Glen opprettet veldedighetsorganisasjonen «Glen Johnson Foundation», kjøpt et hus i Cadiz og der igjen begynt å lære spansk.

- Min organisasjon startet for 18 måneder siden og det dreier seg om å få barn involvert i sport. Noen foreldre har ikke råd til å betale for timer etter skolen og vi gir penger til skolene slik at de ikke behøver å kreve betaling, alle får lov til å være med.

- Når det gjelder spansken har jeg prøvd å lære i et par år nå. Jeg kjøpte et hus i Spania så jeg tenkte jeg fikk gjøre et forsøk. De fleste engelskmenn forventer å snakke engelsk når de reiser utenlands, men jeg ønsket å prøve og det går greit.

- Det var en stor avgjørelse for meg å komme hit, fortsetter Glen Johnson om LFC. – Jeg kunne ha gått tilbake til Chelsea og slippet å flytte.

- Jeg angrer ikke på den avgjørelsen jeg tok. Jeg gikk til Liverpool for å vinne trofeer. Ingen signerer for Liverpool og er fornøyd hvis en ikke vinner noe.

- Det fine er at alle arbeider mot det. De nye eierne har kommet inn, vi har kjøpt noen glimrende spillere og vi har et utmerket lag.

- På og utenfor banen går ting nå i riktig retning.