- Vi har et godt akademi

Liverpools manager kommenterer ungguttenes inntreden på førstelaget. Nå gjelder det ikke å ta av, og fortsatt arbeide med talentene. Ikke bare Flanagan og Robinson som fortjener ros.

- Vi er henrykt over fremgangen, fortalte Dalglish dagens pressekorps på Melwood etter at et lag med unge spillere har gjort det godt i de siste kampene mot Manchester City og Arsenal. Liverpool U18 gikk også denne uke til topps på tabellen i sin liga.

- Det som er mest viktig er at John Flanagan og Jack Robinson har gjort det bra med førstelaget, ikke at juniorene topper sin liga. Men hvis de kan greie begge delene vil det være utmerket, ikke minst for dem og også for oss.

- En god utdannelse på akademiet vil jeg tro, svarte manageren på spørsmål om årsaken til at flere unggutter nå banker på døra til førstelaget. – Vi har begynt å utvikle et godt og sterkt akademi.

- De som nå har vært inne på førstelaget har også vist at de har en sterk personlighet. Vi må imidlertid ikke glemme at det kun dreier seg om to kamper. Vi må ikke ta av, vi må ikke glemme at de fortsatt er unggutter som vi må ta godt vare på. De må holde beina på bakken, som jeg ikke tror blir noe problem.

- Hvis du er god nok er du gammel nok, men du behøver også litt flaks. Skader gjorde at Flanagan og Robinson fikk muligheten. Normalt vil vi ikke sette dem inn i kamper mot Manchester City og Arsenal, men heller mot andre lag når vi gjør det bra. Den komfortable sonen fikk de ikke, men ble bare kastet utpå.

- Det er viktig for oss at vi utdanner gode fotballspillere, og gode mennesker. Lokale spillere vil gi en ekstra tilknyting for mange fans, og vil være en bonus for oss.

- Det er ikke bare Flanagan og Robinson som har kommet inn, men også Jonjo Shelvey, Danny Wilson og Martin Kelly.

- Jay Spearing har vært i førstelagstroppen en stund, men har vært glimrende for oss i det siste. Han spilte i derbyet mot Everton, med en skadet fot. Etter at han fikk leget den har han trolig vært like bra som noen annen på laget. Han har alltid vært en bra pasningsspiller, men nå synes han å ha fått mer selvtillit og det kommer til syne i måten han spiller på.