- Vi har investert fornuftig

Liverpool har hentet inn fem førstelagsspillere for mer enn £48M i sommer. Kenny Dalglish mener klubben har fått valuta for pengene, og manageren berømmer eierne for støtten.

Liverpool har hentet Jose Enrique, Stewart Downing, Charlie Adam, Alexander Doni og Jordan Henderson i dette overgangsvinduet.  I januar ble Andy Carroll og Luis Suarez ervervet. Det totale utlegget er på £106M, men så har Fernando Torres og Ryan Babel blitt solgt for henholdsvis £50M og £5,8M.

I enkelte kretser mener man at £35M for Andy Carroll og £20M for Stewart Downing er for mye, men Kenny Dalglish opplyser at klubben har vært økonomisk fornuftig og operert innenfor klubbens rammer.
- Vi har opptrådt forsvarlig på den måten at klubben ikke ville gå konkurs ved å bruke disse pengene, sier Kenny Dalglish til Daily Mail.

- Og så vi har agert forsvarlig ved at vi har satt en verdi på spillerne som vi ikke har ønsket å overskride. Det er ansvarlighet.

- Vi har opptrådt i våre beste interesser, det vil si i de beste interesser for John (W Henry), supporterne, spillerne og alle i klubben. Vi har ikke betalt i overkant for noen.

- Hvis eierne sier at det ikke finnes mer penger til spillere eller at pengene trengs til noe annet, så er det greit fordi de har vært så støttende i begge overgangsvinduene.

Liverpool betalte £440000 til Celtic for Kenny Dalglish i 1977.
- Jeg vet ikke hva £440000 tilsvarer av Liverpools omsetning den gang i forhold til summene nå, men jeg ville trodd at det var mer enn det vi har hentet noen for i sommer.

- Vi har alltid måttet være ansvarlige. Det finnes mye penger i Premier League. Hvis vi må bruke, så må vi forsøke å bruke dem som fornuftig.

Kenny Dalglish synes troppen er bedre enn forrige sesong.
- Vi har en sterkere tropp. Vi får se hvor det bringer oss. Vi er langt sterkere enn i fjor. Desto sterkere du er, jo bedre sjanse har du for å vinne flere kamper.

- Jeg forsøker ikke å underminere spillere som var her i fjor. De var sultne og bestemte på å få resultater, og de fikk snudd det på slutten av sesongen.

- Men alle har behov for å forsterke, og vi har forhåpentligvis gjort det. Vårt prinsipp er at eierne ønsker sin investering i en rød drakt, og det passer meg fint.