- Vi kommer ikke til å bruke Gerrard for tidlig

Steven Gerrard var forventet å bli på sidelinja en måned etter sin lyskeoperasjon den 10. mars, men kapteinen er allerede tilbake i trening igjen. Kenny Dalglish insisterer imidlertid på at han ikke kommer til å benytte Gerrard før legene gir klarsignal til det.

- Vi får se om han blir involvert mot West Bromwich. Han har kommet seg veldig bra etter operasjonen, men vi må se hvordan han føler seg før vi bestemmer oss om han spiller eller ei. Han har trent mye denne uken. Han har ikke gjort alt det de andre spillerne har gjort, men han har gjort mye av det, uttalte Dalglish under dagens pressekonferanse på Melwood.

- For to uker siden spilte Jay Spearing veldig bra i Sunderland. Slik sett haster det ikke med å få Steven i spill igjen.

Dalglish fryder seg ellers over at Andy Carroll spilte en time for landslaget på tirsdag, og ikke var snauere enn at han noterte seg for Englands scoring mot Ghana. Geordiens første mål for landslaget.

- Det var en merkedag for Andy når han gjorde sitt første landslagsmål, ikke minst siden scoringen kom på Wembley. Det er en flott belønning for ham etter at han har bygd seg opp igjen etter skadeproblemene. Dette vil ha gitt ham et løft, og inspirere ham til ytterligere innsats. Det reflekterer også hvor hardt han har jobbet, og hvor hardt vårt medisinske støtteapparat har jobbet for å få ham i form igjen.

- Andy var sikkert ganske godt fornøyd da han våknet i går morges. Han har et lite stykke igjen til toppformen, men han har skrevet under for oss for fem og et halvt år, ikke to måneder. Fabio Capello hadde rett når han sa at han ikke vil finne tilbake til formen like kjapt som en Aaron Lennon, men vi vil være tålmodige med ham, og han vil finne formen når han gjør det.

- Timen han spilte for England vil være til stor hjelp i rehabiliteringen, og hans kamp for å finne toppformen igjen. Landslagsledelsen har håndtert våre spillere på fantastisk vis. De tok Andy av etter en time, fordi de visste han ikke ville ha godt av å spille lenger, og de benyttet Glen Johnson kun i 45 minutter fordi han har hatt litt trøbbel med den ene akillessenen. De opptrådte veldig profesjonelt og respektfullt med begge våre spillere.

Dalglish ønsket ikke å kommentere et eventuelt uttak av Andy Carroll til U21-EM til sommeren. Carroll kan spille i turneringen selv om han er 22 år nå, fordi han kun var 21 år da kvalifiseringen startet.

- Vi får vente og se om han blir tatt ut først. Jeg tror ikke jeg trenger å besvare dette spørsmålet så lenge det ikke har skjedd.

Dalglish ble også spurt om Fabio Capellos kommentar om at Andy Carroll må fokusere på fotballen og feste mindre.

- Er det ikke jobben hans å spille fotball da, undret manageren.

- Det er hva jeg forventer at han fokuserer på. Han har gjort det meget bra som har kommet så langt som han har gjort. Andy Carroll er fokusert på fotballen.

Dalglish frykter heller ikke at Liverpool skal bli et lag som kun slår langt med Carroll på banen.

- Noen ganger når du sliter litt kan du kanskje begynne å slå langt, men Andy er en kar det er meget godt å ha på laget. Vi må velge med omhu når vi skal slå langt eller ikke.

- Det er opp til oss andre å bli kjent med Andy, og opp til Andy å bli kjent med oss. Han har da ikke akkurat gjort det så veldig dårlig i det kampene han har spilt så langt. Vi vare bedre i den andre kampen enn i den første. Vi har intelligente gutter i troppen, og jeg er sikker på at de vil finne ut når det er riktig og når det er galt å slå langt. De vil som regel ta de riktige avgjørelsene.

Dalglish kommenterte også skadesituasjonen til Martin Kelly og Fabio Aurelio, og tilbakeslagene duoen har opplevd de siste dagene.

- Landslagsspillerne har kommet tilbake uten nye skader. Martin Kelly har pådratt seg en skade under opptreningen etter sin hamstringskade, mens Jonjo Shelvey er tilbake i trening. Kelly har fått kjenning med en skade i samme område som den opprinnelige skaden. Fabio Aurelio har også hatt et tilbakeslag, men det dreier seg ikke om samme type skade. Jeg tror han vil være tilbake i trening igjen før uken er omme.