- Vi må ha samme innstilling som mot Chelsea

Lucas Leiva mener at Liverpools spillere må gå til alle kamper med samme innstilling som når man møter Chelsea. Han tror det er oppskriften for å unngå poengtap i kamper mot antatt svakere motstand.

Liverpool har hatt et godt tak på topplagene etter at Kenny Dalglish tok over som manager. Av de fem lagene som nå ligger foran Liverpool på tabellen pluss Arsenal er det kun Tottenham som har slått de røde i dette kalenderåret. Tidligere denne sesongen har Liverpool vunnet borte mot Arsenal og spilt uavgjort mot Manchester United på hjemmebane. På søndag venter en ny test mot en av storklubbene, når serieleder Manchester City gjester Anfield.

Lucas Leiva innser at det er mot de mindre klubbene at Liverpool har slitt med å innfri forventningene denne høsten.

- Vi snakket om dette før søndagens kamp. Dersom vi hadde gått til hver eneste kamp med samme innstilling som vi har til kampene mot Chelsea, ville vi vært i en bedre posisjon. Vi måtte ta tre poeng mot Chelsea, etter at vi har avgitt poeng på hjemmebane. Nå må vi finne nøkkelen til å spille bra hjemme også. Vi må forbedre vår statistikk der. Klarer vi det, vil vi definitivt havne i en bedre posisjon, uttaler brasilianeren til Liverpool Daily Post.

- Når du møter lag som ikke regnes blant toppklubbene, må du alltid angripe og score mål. Vi må finne den rette balansen, og gjøre dette på riktig tidspunkt. På bortebane er det først og fremst fokus på å forsvare seg veldig bra, og vi er farlige på kontringer.

- Vi må finne ut hvordan vi skal løse problemet med vårt spill på hjemmebane. Klarer vi det, kan vi få en veldig god sesong.

Søndagens seier
var Liverpools femte borteseier på rad. De rødes beste kamprekke i så måte siden mai 2006. Kontrasten er stor til hjemmeformen, der Kenny Dalglish sine menn har avgitt 8 av 18 mulige poeng etter uavgjort mot Sunderland, Manchester United, Norwich og Swansea.

Høyreback Glen Johnson er enig med Lucas i at noe må gjøres med hjemmeformen.

- Vi må overføre vår gode form på bortebane til Anfield også. Normalt sett skal lag være best på hjemmebane. Dersom vi klarer å ta flere poeng hjemme, og fortsetter som vi stemner på bortebane, vil vi henge med i teten.

- Vi har ikke spilt dårlig hjemme. Vi har skapt noen fantastiske sjanser, og dersom vi hadde tatt vare på bare en av disse i noen få kamper, ville vi hatt 9 eller 10 poeng mer, og situasjonen ville ha sett helt annerledes ut.

Lucas benytter anledningen til å skryte av søndagens målscorere, Johnson og Maxi.

- Glen har slitt med skader i noen måneder, og må spille flere kamper for å komme i form. Men selvtilliten hans er tilbake nå, og vi vet han er kapabel til å gjøre ting som dette. Han gjorde et veldig viktig mål. Jeg er også veldig glad på Maxi sine vegne. Han har vært lenge ute av laget, men viste hvor viktig han er og fortjente målet han fikk.

- Chelsea hadde ballen mye i sine bakre rekker. Vår strategi var å la deres midtstoppere ha ballen, og så presse til riktig tid. Når du vinner ballen nær, eller til og med inne på, motstanderens halvdel, har du alltid sjansen til å kontre og finne rom.