- Vi må ikke ta av

Liverpools juniorlag surfer på en bølge av suksess for øyeblikket, men trener Rodolfo Borrell maner til nøkternhet. Han ser fram til en vanskelig kvartfinale mot Man Utd, og kommenterer Raheem Sterling.

I sin spalte på liverpoolfc.tv forteller spanjolen at det er viktig å holde beina på bakken, etter 9-0 i cupen mot Southend, juniorspillere som var involvert i Europa League, og nå 4-1 mot Stoke i ligaen denne helgen.

“For å være ærlig synes jeg vi spilte bedre i forrige runde mot Crystal Palace, selv om det nok ikke er så mange ganger en manager i Liverpool har vunnet 9-0 slik vi gjorde mot Southend. Forskjellen var at vi denne gangen tok vare på sjansene.

Det rare med å være trener er at selv en 9-0 seier kan skape problemer. Min vanskeligste jobb denne uka har vært å dempe forventningene og holde gutta på bakken. Jeg er alltid opptatt av å holde spillerne fokuserte og at de er ydmyke i den måten de oppfører seg på. De må forstå at de er del av en av de største klubbene i fotballhistorien og at de må forbli ydmyke når de oppnår resultater som vekker oppsikt. De må forstå at hvert eneste sekund her er verdifullt og at de må gi alt slik at de ikke mister noen sjanser til å imponere.

Dere vil ikke bli overrasket over at mange folk har spurt meg om Raheem Sterling. Jeg kan forstå hvorfor alle snakker om ham. Det er umulig å skjule at han er en veldig talentfull spiller. Men vi må ta vare på ham. Vi må hjelpe ham slik at han kan få utløst sitt potensiale, han har fortsatt et stykke igjen.

Etter en slik uke var det bra for oss å komme tilbake til hverdagen og en hjemmekamp mot Stoke i ligaen. Vi spilte en god kamp og fortjente vår 4-1 seier. Det var viktig at vi holdt det gående og ikke lot oss distrahere av en kommende kvartfinale mot Manchester United.

Jeg var faktisk i Manchester på onsdag kveld og så de slå Newcastle 1-0. Vi har ingen illusjoner annet enn at dette blir en tøff test for oss. De er veldig sterke i forsvar og har en god keeper. På midtbanen har de mye kvalitet og de har farlige angripere. Vi må spille på vårt beste for å kunne holde cupdrømmen i live.

Det vil bli en spesiell opplevelse både for spillerne og meg som trener. Det er mye historie disse lagene i mellom. Vi må sørge for å være fokuserte. Dette er ikke tiden for å begynne å slappe av.