- Vi tar ikke lett på oppgaven

Steve Clarke forsikrer at Liverpool ikke kommer til å ta lett på oppgaven når de er vertskap for nyopprykkede Swansea i morgen.

Liverpools førstelagstrener er nær venn med Swansea-manager Brendan Rodgers, men håper at et vennlig håndtrykk er det eneste kompisen får med seg hjem fra Anfield i morgen.

- Jeg kjenner Brendan godt. Vi møtte hverandre for en evighet siden, mens jeg var manager for juniorlaget til Chelsea og Brendan var manager for juniorlaget til Reading. Vi spilte en del gode kamper mot hverandre, og ble godt kjent med hverandre, forteller Clarke til Liverpoolfc.tv.

Clarke anbefalte Rodgers for en jobb i Chelsea da han selv ble forfremmet til assistentmanager på Stamford Bridge under Jose Mourinho i 2004.

- Når Mourinho kom til Chelsea ble jeg forfremmet, og jeg anbefalte Brendan som en kandidat til å ta min jobb som manager for juniorlaget. Heldigvis for alle fikk Brendan jobben. Han gjorde en strålende jobb for Chelsea.

- Vi har holdt kontakten, og jeg snakker trolig med Brendan et par ganger i måneden. Denne uken, når vi skal stå på hver vår side i helgen, har jeg selvsagt ikke snakket med ham. Jeg har ikke sett ham på en stund, så jeg ser frem til å møte ham etter kampen.

- Han har gjort en strålende jobb i Swansea. Jeg håper de går på en skikkelig smell i helgen, men etter det ønsker jeg dem alt godt.

- Jeg liker måten de spiller på. De spilte likedan i fjor, og fikk betalt for det i The Championship. Det er ingen grunn til at de skal endre stil eller filosofi. Jeg så dem i noen kamper i fjor, og de spilte veldig bra fotball. Etter min mening fortjente de å rykke opp. De har funnet seg godt til rette i Premier League, og spesielt er hjemmeformen deres bra.

- Jeg kjenner som sagt Brendan godt. Han har hatt samme filosofi helt siden jeg møtte ham. Han har tatt med seg den filosofien hele veien. Jeg tror han har en stil som vil medføre at de holder seg i Premier League. Det er bare å se på topplagene. De prøver å spille fotball alle sammen. De andre lagene må få spille på sin måte, og dersom det er bra nok vil de holde seg i ligaen.

Liverpool har vunnet sine to siste kamper, mot Stoke og West Bromwich.

- Det er fint at vi vant vår siste kamp, og at vi vant den komfortabelt. Det var en bonus at vi unngikk baklengsmål, for det er meningen at laget skal forsvare seg godt også. Vi prøver hele tiden å bygge videre på det som er positivt. Dersom du forsvarer deg bra, vet du at du har en sjanse til å vinne kampene. Forsvarsspillet er plattformen for alle lag, selv om du ikke skulle tro det var tilfelle når du titter på noen av resultatene i Premier League den siste tiden.

- De fleste lag satser imidlertid på å være sterke defensivt, og bygge på det når de skal forsøke å vinne kampene. Men jeg tror fansen og mediene snakker litt mer om dette enn spillerne. Spillerne vet at det ikke spiller noen rolle om du slipper inn mål, så lenge du føler at du har prestert bra defensivt og samtidig klarer å score flere mål enn motstanderen.

- Du kan spille en strålende defensiv kamp men likevel tape, fordi noen glir, faller eller dommeren gjør en feil. Du vet at du vil slippe inn mål av og til, så fokuset er ikke på å holde nullen. Det er flott når vi klarer det, men dersom du slipper inn ett mål og scorer to selv og vinner kampen, vil du uansett være fornøyd også som forsvarsspiller.

Clarke benytter også anledningen til å skryte av Daniel Agger.

- Daniel hadde en god start på sesongen, men var uheldig som pådro seg en skade. Han har jobbet veldig hardt for å komme i betraktning igjen. Han er nå tilbake på laget, og har spilt de to siste kampene. Det har han gjort veldig bra.

- Dersom du ønsker et godt pasningsspill, slik vi gjør her i Liverpool FC, må vi ha forsvarsspillere som kan slå gode pasninger. Det gjelder ikke bare Daniel. Alle våre forsvarsspillere er kapable til å slå gode pasninger ut fra forsvaret, og det er en stor fordel for laget.

Agger fikk spille midtstopper igjen mot West Bromwich, etter å ha blitt benyttet som venstreback i ligacupkampen mot Stoke.

- Daniel er allsidig, og han er god nok til å spille hvor som helst i backrekka. Han er venstrebeint, men han håndterer likevel å spille i en høyre stopperrolle. Du ønsker allsidige forsvarsspillere på laget.

Liverpool har spilt 1-1 i sine to siste hjemmekamper. Nå håper Clarke at man skal klare å snu trenden, og få en seier.

- Nøkkelen er å score flere mål enn motstanderen. Men vi er ikke bekymret. Vi har spilt meget bra i de to siste kampene på Anfield. Det eneste vi ikke klarte var å score mer enn motstanderen. Målet er å klare det i helgen.