- Vi vil fortsette å investere i klubben

Liverpool-formann Tom Werner bebuder at Fenway Sports Group vil fortsette å investere i Liverpool FC, for å ta klubben tilbake i toppen av engelsk og europeisk fotball. Samtidig gjør han et poeng av at UEFA sine regler for finansielt fair play må håndheves strengt, slik at klubbene konkurrerer på like vilkår.

Liverpool vil ha brukt cirka £54M på nye spillere i sommer, når kjøpet av Jose Enrique er i boks. I januar betalte Anfield-klubben £57.8M for Andy Carroll og Luis Suarez. Aldri før har klubben brukt så mye penger på spillerkjøp, men styreformann Tom Werner hevder at FSG på langt nær er ferdige med å investere i klubben.

- Jeg ønsker ikke å love så mye. Jeg vet John Henry har sagt at vi sikter mot en topp fire-plassering og at Kenny Dalglish sier at det ikke er noen grunn til at vi ikke kan vinne ligaen. Men vi ønsker bare å se fremgang. Vi ønsker å gjøre det bedre denne sesongen enn forrige sesong, og fortsette på riktig spor, uttaler Werner til The Guardian.

- Jeg synes det viktigste er – og det kan virke selvfølgelig – at vi gir våre fans et kvalitetsprodukt. Dette er folk som bruker sine hardt opptjente pund for å komme å se klubben. Vi har supportere over hele verden, som forventer et kvalitetsprodukt. Så vårt mål er å forbedre vår sportslige posisjon, og prøve å skape et miljø som fører til at spillere ønsker å spille for Liverpool. Vi må forsøke å bringe glansen tilbake til klubben, legger han til.

Men i tillegg til å investere i klubben, er også Werner svært opptatt av finansielt fair play.

- En klubbs beste spiller må være verdt minst 10% av klubbens navnerettigheter, sier han med et klart hint til Manchester Citys salg av navnerettighetene til City of Manchester Stadium til Etihad Airways.

- Vi håper UEFA setter makt bak sine ord, da vi tror det vil være sunt for sporten. Det vil skape større konkurranse. Da vi tok over klubben i fjor antok vi at finansielt fair play ville bli innført, og vi håper at dette håndheves strengt. Det vil føre økt konkurranse ute på banen.

Werner føler seg også trygg på at Kenny Dalglish er riktig mann på riktig plass.

- Jeg kan ikke tenke meg noen som personifiserer nådeløsheten, hungeren og er bedre skikket til jobben enn Kenny. Vi kjente selvsagt til ham før vi møtte ham. Jeg ser på ham som en naturlig leder. Jeg har hatt det privilegium å se ham lede sine tropper under trening på Melwood. Han er utrolig karismatisk, og jeg tror han er i stand til å gi selve klubben en høyere mening. Når han sier noe, tror jeg folk lytter.