- Viktig å være avslappet

Førstelagstrener Steve Clarke håper at Liverpool skal klare å redusere avstanden til Manchester United til tre poeng i dag. Han påpeker at det er viktig å få spillerne til å slappe av i timene før avspark.

- En seier i dag vil gi oss selv en beskjed om at vi er på rett vei. Vi er fortsatt et lag under utvikling. Vi jobber med laget her, og en god seier vil gi oss litt selvtillit med tanke på fremtiden, uttaler Clarke til Liverpoolfc.tv.

- Vi skal gå ut på banen og kjempe så godt vi kan, og etterpå skal vi analysere kampen. Jeg mener vi har fremgang som gruppe. Vi har sett det de siste ukene. Forhåpentligvis blir dette et nytt steg i riktig retning, legger han til.

Manchester United topper tabellen, og er ubeseiret etter sju kamper.

- Vi har studert dem nøye denne uken, og har sett flere opptak fra kampene deres. De topper tabellen fordi de vinner kamper, og det er vanskelig å finne svakheter ved dem. De skaper sjanser når de angriper. De har kanskje sluppet til litt flere skudd på eget mål enn de normalt gjør, men de har veid opp for det ved å skape flere sjanser i motsatt ende av banen. Som vanlig har de et godt lag, og vi forventer en vanskelig kamp.

Liverpool vant 3-1 i tilsvarende kamp forrige sesong, men Clarke poengterer at det betyr lite nå.

- Det var en god kamp og en flott seier over en av våre største rivaler. Vi vil forsøke å repetere det vi gjorde den gangen også denne helgen, men vi vet det vil bli en annerledes kamp. Vi må forberede oss på riktig måte, og prøve å oppnå et lignende resultat. Forhåpentligvis får vi et lignende resultat også.

- Vi vil forsøke å gjøre det samme som vi gjorde i fjor, da vi gikk til kampen med en positiv innfallsvinkel. Du vet at du alltid vil få en vanskelig kamp når du møter Manchester United. Det er en grunn til at de er regjerende mestere.

- Vi må matche dem, kjempe dem ut av stilen, og så får vi håpe at våre beste spillere står frem og gir det lille ekstra som gjør at vi skaper sjanser og vinner kampen.

- I oppbygningen til kamper som dette prøver du å få spillerne til å slappe av, fokusere på kampen og bidra til at de yter maksimalt. Det er vanskelig, for spillerne blir gjerne spente foran kamper som dette. Vi prøver å roe dem ned, og sørge for at de er så godt forberedt som mulig når de går ut på matta. Så er det bare å håpe at de gjør jobben ute på banen.

- Det er alltid godt å ha hjemmebanefordel. Du har publikum i ryggen, og det gir deg litt mer selvtillit når du spiller. I perioder der du er i føringen, kan publikum få motstanderen til å føle at de er under sterkt press. Det mener jeg er viktig.