- Viktigst å produsere spillere

Kenny Dalglish ønsker å dempe forventningene til juniorlaget foran morgendagens kvartfinale mot Manchester United, og poengterer at det er viktigere å produsere spillere for førstelaget enn å vinne FA Youth Cup.

Førstelagsmanageren ønsker juniorlaget lykke til i kvartfinalen mot Manchester United, men understreker at det er viktigere for klubben at noen av disse spillerne blir fremtidige førstelagsspillere enn at de slår erkerivalen ut av juniorcupen i morgen.

- Det blir en fantastisk dag for juniorene som får sjansen til å spille på Anfield igjen. Spesielt fordi det er mot Manchester United, som har hatt slik suksess med sin junioravdeling opp gjennom årene. Deres prinsipp er det samme som vårt: Det betyr ingenting at du vinner FA Youth Cup. Det handler om å produsere spillere for førstelaget, sier Dalglish til Liverpoolfc.tv.

- Jeg husker at Manchester United tapte en juniorfinale mot Leeds for mange år siden. Leeds fikk en av spillerne opp på førstelaget, men han spilte der kun et par år. United fikk opp Beckham, Giggs, Neville-brødrene og Scholes. Vi hadde gladelig ofret juniorcupen for å fått så mange juniorspillere gjennom til førstelaget.

- Det betyr selvsagt ikke at jeg håper våre gutter taper i morgen. Det er flott at vi har kommet så langt, og det er spesielt for guttene fordi det er juniorcupen. Det er ikke bare førstelaget som har Manchester United som sine erkerivaler. Det er slik på alle nivå i klubben. Og i Manchester United er det likedan. De vil se frem til alle kamper mot Liverpool.

Fire av spillerne på juniorlaget fikk være med førstelaget til Praha, i forbindelse med Europa League-kampen mot Sparta, nemlig Jack Robinson, John Flanagan, Conor Coady og Raheem Sterling. Dalglish er spesielt imponert over disse fire.

- Turen til Praha var et ledd i deres utdanning. Det som er mest gledelig er holdningene de har lagt for dagen etter at vi kom tilbake derfra. Mange ville ha mistet bakkekontakten etter å ha fått være med på noe slikt, men disse fire gjorde ikke det. De har fortsatt å spille bra.

- Vi er henrykt over det som skjer på akademiet, og med jobben som Pep, Rodolfo og Frankie Mac gjør. Det er selvsagt en rekke andre trenere som legger ned mange timer og stor innsats også, avslutter Dalglish.

Morgendagens kvartfinale i juniorcupen blir vist direkte både på LFC TV og LFC TV Online. Vi kommer også til å oppdatere fortløpende fra kampen her på liverpool.no.