£30m allerede betalt for Carroll

Liverpool har allerede betalt Newcastle £30 millioner for Andy Carroll. Normalt blir så høye overgangssummer betalt i avdrag, men ikke i dette tilfellet. Newcastle hevder også å ha krav på 25% etter videresalg.

I overgangsvinduet siste timer knuste Liverpool FC sin klubbrekord med kjøpet av Andy Carroll. Den velinformerte The Times-journalisten George Caulkin forklarer hvordan overgangssummen blir betalt.

Normalt vil overgangssummer, i hvert fall i denne størrelsen, bli betalt i avdrag over hele kontraktsperioden. På grunn av at Liverpool FC fikk det som de ville med Chelsea, og fikk £50 millioner for Torres umiddelbart, har Newcastle allerede £30 millioner fra Carroll-salget i banken. De øvrige £5 millionene i avtalen skal være knyttet opp til kamper og andre kriterier som må innfris.

Fra Newcastle-hold hevdes det også at "Skjærene" har fått en avtale om 25% fra et eventuelt videresalg, men det vil trolig være av en eventuell profit på et salg, altså av summen over £35 millioner dersom de røde skulle selge spissen.