Adam offensiv før Spania-kampen

Trass i at han fikk et par kraftige smeller i kampen mot Liechtenstein, virker det som Charlie Adam er temmelig overbevist om han blir spilleklar til tirsdagens kamp i Spania.

Kampen vil bli helt avgjørende for om Skottland klarer å ta andreplassen i gruppen, og dermed kvalifisere seg for EM play-off. For å klare det må skottene matche Tsjekkias resultat i Litauen når de møter Spania på bortebane.

Adam spilte trolig sin beste landskamp for Skottland når han kom inn fra benken og spilte annen omgang mot Spania i oktober 2010. Nå håper han på en repetisjon av den prestasjonen.

- Den kampen mot Spania hadde mye å si for min landslagskarriere. Jeg spilte mot Sverige like før det, og spilte ikke særlig godt. Men den kvelden mot Spania gjorde jeg det bra, og kanskje det forandret alt i min favør, forteller Adam til Liverpoolfc.tv.

- Det var en slik kveld der alt fungerte. Jeg har noen landskamper på baken nå, og ønsker flere.

- Prestasjonsmessig vet jeg at jeg kan bedre enn jeg har fått vist med landslaget så langt. Slikt skjer fra tid til annen. Det er vanskelig å spille landslagsfotball, men jeg lærer og setter pris på det, og det er det viktigste.

For landslaget har han opptrådt i en litt mer tilbaketrukket rolle enn han er vant med fra Liverpool.

- Jeg trives på landslaget. Manageren har ikke kun bedt meg ligge dypt og slå pasninger. Jeg har lov til å gå fremover også. Det ønsker jeg å gjøre. Jeg ønsker å score mål. Det ønsker jeg alltid å gjøre når jeg spiller. Jeg håper å score noen for Skottland også.