Agger lever i nuet

Daniel Agger uttaler til sporten.dk at han har lært seg å leve i nuet som fotballspiller og ta en dag om gangen, etter alle skadeproblemene han har hatt.

- Jeg har blitt eldre. Fotball betyr kanskje litt mer for meg nå, enn det gjorde tidligere. Jeg vet at jeg ikke har ti år igjen av karrieren, og jeg er klar over at karrieren kan være over når som helst dersom man får en alvorlig skade. Derfor nyter jeg fotballen desto mer nå, siteres 26-åringen.

- Denne sesongen har det virkelig vært en nytelse å spille kamper, og bare ta en kamp om gangen. Jeg føler meg vel, og det har hjulpet meg både på og utenfor banen, fortsetter han.

- Jeg merker at jeg er mer avslappet. Jeg vet hvor jeg står for øyeblikket, og det passer meg perfekt.

- Fotball har alltid betydd mye for meg, men jeg nyter det mer i dag. Jeg lever her og nå. Det er vanskelig å forklare, men det er følelsen jeg har. Det handler om å ha et smil på lur ute på banen, og fortelle seg selv at det er dette du kan og hva du står for.

- Fra det tidspunkt jeg fikk sjansen i Brøndby har jo ønsket vært å spille profesjonell. Men for alle unge spillere, og også noen eldre, kan det hele bli for voldsomt. Det går så fort i svingene at man glemmer å stoppe opp og tenke på hvor priviligert man er når man står på en fotballbane foran 40-50 000 tilskuere. Dersom man setter ting i perspektiv, er det litt lettere å nyte det. Det har det blitt for meg.

- Jeg har litt å sysle med utenom fotballen, noe som delvis skyldes skadene jeg har hatt. Når man plutselig ikke kan trene og gjøre det man aller helst vil, må man finne på noe annet. Men jeg synes ikke jeg har for mye å henge fingrene i. I alle fall ikke nå. Nå fokuserer jeg 100% på fotballen, noe som jeg i prinsippet alltid har gjort. Men jeg legger dette fokuset til side hver gang jeg er skadet, sier Agger, som for eksempel har kvittet seg med restaurantene han eide tidligere.

- I forhold til skader går det fint akkurat nå. Det er ikke perfekt, men det blir det nok aldri. Du kjenner hele tiden på småting. Min kropp er kanskje ikke bygd for å spille fotball, men om jeg lot det plage meg ville jeg ikke hatt noe liv. Man må leve med det, og det har jeg da også gjort. Det har vært helt nødvendig, så ille det har vært av og til.

- I Liverpool er man svært gode til å sette grenser. Man vet godt med seg selv og sin egen kropp hva man tåler og hva man ikke tåler. Med årene har jeg funnet ut av det, og også hvilke smertestillende midler jeg må benytte, og hva jeg ikke kan benytte. Det gjelder å være ærlig overfor seg selv, sier dansken som trives så godt i Liverpool at han ikke vil høre snakk om noe klubbskifte.

- Jeg er slett ikke på utkikk etter noen ny klubb. Liverpool er en god klubb. Det finnes ikke noe bedre sted i verden. Det er topp på alle måter. Jeg har det bra utenfor banen, og det er til hjelp. Liverpool har fasilitetene, de har kulturen, de har supporterne. De mangler ikke noe.

- Jo lenger tid du blir på samme sted, jo større betydning får stedet for deg. Våre nye spillere har vist potensial, og de har vist at de kan ta ansvar, og at de er gode fotballspillere. En ting er at det kommer nye spillere inn, men de må bevise at de duger. Alle de vi har på laget nå, har bevist at de duger. Det er det viktigste i fotball.