Amoo får skryt i Bury

David Amoo roses opp i skyene i Bury. Tippes å bli Premier League-spiller.

Den utlånte Liverpool-spilleren David Amoo gjør det bra i Bury, og lagkamerat Peter Sweeney tror at vingen med tiden vil spille på høyeste nivå i engelsk fotball. Midtbanespiller Sweeney er raus med rosen til Amoo etter helgens 4-2 seier borte mot Walsall.

- David Amoo er den perfekte spiller å ha på laget når du kommer under press. Det er bare å slå en løpeball opp mot ham, og han får det til å se ut som en god pasning på grunn av sin hurtighet. Han har alle kvaliteter du trenger i moderne fotball. Men jeg understreker stadig vekk til ham at han også må jobbe hardt, uttaler Sweeney til Bury Times.

- Denne gutten kan selv bestemme hvor langt han vil nå. Vi vet alle at han er en strålende spiller. Det har han bevist flere ganger allerede, legger han til.

- Vi henter ham gjerne hit permanent. Reservelagsfotball er ikke tingen for ham nå. Det sier han selv også. Jo lenger vi har ham i Bury, jo bedre er det for oss.

Bury-manager Richie Barker roser også 20 år gamle Amoo.

- David bidrar til at vi kommer høyere i banen. Han er annerledes enn de andre spillerne vi har i hans posisjon. Mot Walsall skaffet han oss corneren som førte til vårt tredje mål. Vi har prøvd å innprente ham at han i stedet for å skjære inn skal gå på utsiden, for da vil han ofte vinne cornere. Og cornere kan vi score på.