Ayre føler seg misforstått

Ian Ayre hevder i kveld at Liverpool FC ikke er ute etter å selv kunne selge TV-rettighetene til egne kamper. Liverpools administrerende direktør føler seg misforstått av pressen.

Ayre hevder at debatten han har satt i gang bør tas, men hevder at pressen har tatt deler av det han har sagt ut av sin rette sammeheng.

- Hva jeg sa, og som jeg prøvde å få frem – debatten vi har prøvd å starte – handler ikke om at Liverpool ønsker å bryte ut og selge sine egne rettigheter. Det var på ingen måte det vi prøvde å formidle, uttalte Ayre på Friday Night Live på LFC TV nå i kveld.

- Det vi prøvde å formidle var at vi for øyeblikket er fornøyd med at rettighetene blir solgt kollektiv. Det gir oss betydelige inntekter, mer enn noen annen liga, og det er fantastisk. Det vi mener er et tema, er imidlertid hvordan disse verdiene blir fordelt.

- Det mange fans ikke vet er at rettighetene innenlands er fordelt slik at omtrent halvparten blir delt likt på klubbene. Den andre halvparten blir fordelt slik at omtrent halvparten av dette igjen blir delt etter hvor mange ganger man opptrer på TV, mens den gjenstående halvparten blir fordelt etter hvor man ender i ligaen. Dette er en mekanisme som belønner suksess, og derfor får de mest suksessfulle, store klubbene en større andel.

- Internasjonalt blir imidlertid den andre halvparten av pengene bare delt på 20. Jeg synes ikke det er riktig. De store klubbene har en større appell utenlands, De spiller i store europeiske turneringer, der de møter større klubber med større inntekter. Det vi prøvde å gjøre, og det jeg prøvde å gjøre, da noen stilte meg spørsmålet, var å forklare det vi mener er et problem.

- Det jeg ble spurt om var EU-domstolens avgjørelse angående illegal betalings-TV, og jeg sa det helt klart er et problem, samtidig som jeg påpekte at fordelingen av pengene også bør debatteres.

- Det er leit at dette har ballet på seg til en latterlig tirade i media, der det antydes at vi prøver å stikke av fra og ødelegge vår egen liga. Vi er Liverpool FC. Det er ikke slik vi opptrer. Dette er noe jeg liker å se bli debattert og håndtert.

- Noen stilte meg et spørsmål, og jeg sa hele landskapet rundt medierettigheter er veldig viktig. Det representerer 95% av inntektene vi får fra ligaen hvert år. Det er større en sponsoravtaler og alt annet som ligaen genererer.

- Disse pengene er veldig, veldig viktige for alle fotballklubber. Ikke bare for Liverpool eller de store klubbene. Det er viktig for alle klubbene i ligaen, til og med klubbene i lavere divisjoner, på grunn av fallskjermutbetalingene de mottar. Dette er rett og slett et veldig viktig tema.

- Det jeg påpekte, og som jeg mener bør diskuteres, er at jeg mener at fordelingen ikke er riktig. Dette ble altså til at «Liverpool vil bryte ut og ødelegge ligaen». Det skulle være åpenbart at jeg aldri har foreslått det.