Ayre om Hodgsons avskjedigelse

Kommersiell direktør Ian Ayre forklarte på dagens pressekonferanse grunnen til Roy Hodgsons avskjedigelse. Steve Clarke er ansatt ut sesongen, men partene skal diskutere et langsiktig samarbeid.

Lørdag kom meldingen om at Liverpool FC og Roy Hodgson hadde skilt lag etter seks måneder. Supporterne var lenge enig om at Roy Hodgsons dager var talte.
- Det var ikke basert på supporternes reaksjon. Det er ingen i denne fotballklubben som ikke synes Roy er en god trener. Han var årets manager i fjor. Jeg er sikker på at han vil fortsette å gjøre det bra, sa Ian Ayre på dagens pressekonferanse.

- Noen ganger går ikke ting sammen og det fungerer ikke. Jeg antar alle synes det var tilfelle med antall tap og situasjonen på banen. Det var det drivende bak avgjørelsen. Det var en gjensidig beslutning, og alle her ønsker ham alt godt i fremtiden

- Det var etter Blackburn-kampen. Vi hadde noen samtaler med Roy og hans personell på fredag. Det pågikk veldig sent. Tidlig lørdag fikk vi tak i Kenny.

- Det viktigste fra fotballklubbens perspektiv var at det ble gjort med verdighet. Vi snakket ikke med Kenny før vi hadde kommet til enighet med Roy.

Ayre nektet å svare på spørsmål om kompensasjon.
- Det er klart vi ikke vil snakke om noe slikt privat i offentligheten. Vi kom til gjensidig enighet, og det var vennskapelig fra begge sider.

Journalistene lurte på om kompensasjonen ville få betydning for transferbudsjettet.
- Den type utbetaling kommer ikke inn i samme regnskap som transferregnskapet. Det er noe for seg selv. Det vil ikke utgjøre en forskjell på det vi gjør.

Ayre fikk spørsmål om ansettelsesprosessen da Hodgson ble ansatt i sommer.
- I sommer gikk vi gjennom en omfattende prosess, noe jeg er sikker på at vi skal gjøre fremover. Det er lett å se på noe i ettertid og si at noe kunne ha vært gjort bedre eller annerledes. Nå ser vi bare fremover.

I dag ble det klart at Steve Clarke er ny førstelagstrener, i første rekke ut sesongen.
- Steve er med oss frem til sesongen er slutt. Vi diskuterer med ham om noe langsiktig.