Banton nettet for Chivas

Jason Banton befinner seg som kjent på prøvespill hos Chivas USA, og var ikke snauere enn at han scoret i en treningskamp i går.

Banton imponerte såpass i gårsdagens treningskamp mot L.A. Blues at Chivas USA nå vurderer om de har råd til å sikre seg Liverpool-spilleren. Den unge angriperen var nest sist på ballen ved den første scoringen, og gjorde selv den andre da Chivas USA vant 2-0.

- Vi må bestemme oss for om prisen vi må betale er noe vi kan eller bør ha råd til, uttalte Chivas sin hovedtrener Robin Fraser til ESPN etter gårsdagens kamp.

- Han er en talentfull ung spiller, det er sikkert, men som med alle 18-åringer er det ting som også bekymrer oss. Vi må vurdere hele pakken og bestemme oss for hva som er riktig, legger han til.

- Jeg liker at han er offensivt anlagt, og liker å utfordre forsvarere. Han er ganske god til å drible. Men han er ung, og selv om han er en målscorer, forteller det ikke hele historien. Du har kanskje ballen i to minutter av 90, så det handler litt om hva du gjør de øvrige 88 også. Alt dette må vi ta stilling til, fortsetter Fraser.

- Jeg syntes jeg trengte en forandring, og jeg trenger førstelagsfotball, sier Banton selv om årsaken til at han ba sin agent om å finne en utenlandsk klubb etter noen måneder på Liverpools akademi.

Banton spilte både spiss, på den sentrale midtbanen og som venstreving i løpet av gårsdagens kamp.

- Jeg håper jeg kan forsette her. Men det er selvsagt en del forhandlinger som må gjøres unna først. Forhåpentligvis får jeg bli i denne klubben. Ting ser positivt ut så langt. Det er en flott klubb, med en god stab, en god manager og en fin historie. Så forhåpentligvis blir jeg her, og kan fortsette å utvikle meg som spiller, legger London-gutten til.

- Selve kampen var artig. Jeg trivdes ute på banen. Kampen var ganske fysisk tøff, men jeg ble gradvis vant til det. Jeg ble også gradvis vant til å spille med mine lagkamerater. Det at jeg både hadde et skudd i stolpen og gjorde ett mål, ga meg selvtillit. Når jeg fikk sjansen, tok jeg vare på den.

Banton skjøt i stolpen i forkant av Chivas sitt første mål etter 36 minutter, før han selv scoret i det 61.minutt.

Chivas må nå bestemme seg for om de vil knytte til seg Banton på permanent basis, men ESPN skriver at spilleren nesten helt sikkert vil bli lånt inn fra Liverpool for en stund fremover.