Banton trives i Liverpool

Jason Banton, med en fortid på ungdomslagene i Arsenal og Blackburn, forteller om sine første uker i Liverpool. 18-åringen debuterte for Liverpools reservelag i 1-0 seieren over Manchester City i Lancashire Senior Cup tidligere denne uken.

Banton har fått kontrakt med Liverpool ut sesongen, og vil nå prøve å overbevise den sportslige ledelsen i klubben om at denne må forlenges til sommeren.

- Jeg ble henrykt da jeg hørte at Liverpool var interesserte i meg. Jeg var ikke sen om å skrive under kontrakten. Det er på mange måter en drøm som går i oppfyllelse, sier London-gutten til Liverpoolfc.tv.

- Jeg startet karrieren i Arsenal, men flyttet senere til Blackburn. Jeg hadde en fantastisk tid hos Rovers, men ting gikk etterhvert i stå for meg der, så vi ble enige om å terminere kontrakten. Jeg var tilgjengelig på gratisovergang, og Frank McParland hentet meg til Liverpool på prøvespill i november. Jeg startet med å trene med U18, og ble senere flyttet opp på reservelaget. Jeg har klart meg greit, og nå har jeg skrevet kontrakt ut sesongen. Målet mitt i tiden frem til sesongslutt er å jobbe hardt for å imponere.

- Debuten for reservelaget var en flott opplevelse. Det var mye publikum tilstede, og City har en del gode unge spillere. Så det var en god test. Jeg likte det. Når du sitter på innbytterbenken som spiss, blir du som regel satt inn for å få laget ditt tilbake i kampen. Denne gangen ledet vi imidlertid 1-0, så det var fint å komme utpå for å hjelpe laget å dra i land seieren.

- Det var stort når vi oppdaget at Joe Cole skulle være med oss å spille kampen. Han var førsteklasses. Han var virkelig profesjonell, og oppmuntret alle. Jeg fulgte ham fra benken, og minnet de andre på at denne karen har spilt i VM. Han er en vi kan lære av. Men det var ikke bare ham. Danny Wilson og Dani Pacheco var også involvert, og de hjalp oss til seier. Det var en flott opplevelse for oss.

- Jeg foretrekker å spille ute til venstre, og helst med nummer 9 på ryggen. Jeg er høyrebeint, men liker å spille på venstreflanken og skjære inn i banen. Jeg var toppscorer for Blackburns juniorlag i fjor. Jeg kan både gå på utsiden og skjære inn. Jeg liker å forvirre forsvarerne.

- Jeg utelukker ikke at jeg kan skifte fra venstreflanke til spiss med tiden. Jeg vet at Rodolfo Borrell og John McMahon ønsker at jeg skal gjøre det. Jeg spilte i midten i treningskampen mot Shrewsbury nylig, men jeg hadde en tendens til å legge meg ute til venstre da også. Jeg var involvert i et par mål i denne kampen, og klarte å score ett mål også. Kenny Dalglish så kampen fra innbytterbenken, og det var artig å score mens han så på.

- Jeg hadde en lang prat med Kenny da jeg kom til Liverpool på prøvespill i høst. Han var involvert i treningsøktene, og er veldig omgjengelig. Han tok med seg Conor Coady og Suso til Melwood denne uken, og det beviser bare at du får lønn for strevet her, dersom du har de riktige holdningene og jobber hardt.

- Jeg håper å få slippe til i juniorcupen denne vinteren. Jeg skulle egentlig ha vært involvert mot Crystal Palace, men overgangspapirene gikk ikke i orden tidsnok. Neste runde er på Anfield, og jeg gleder meg. Jeg har spilt på Emirates Stadium og Ewood Park tidligere, men Anfield er noe spesielt. Jeg gleder meg til å høre publikum.

- Jeg begynte i Arsenal da jeg var sju år gammel. Jeg fikk et kontraktsforslag til slutt, men jeg var ikke fornøyd med den, og bestemte meg for å flytte på meg. Jeg trodde ikke jeg hadde noen realistisk mulighet til å spille meg inn på Arsenals førstelag på den tiden, og følte at jeg hadde godt av å tilegne meg erfaring et annet sted. Jeg flyttet til Blackburn, hvor Paul Ince var manager på den tiden. Der fikk mange unge spillere prøve seg på førstelaget, og jeg mente det ville være en fin utfordring for meg.

- Her i Liverpool er det mange gode fotballspillere, og flere klassetrenere. Alle kjenner til Rodolfo Borrells fortid i Barcelona. Han er veldig god på de tekniske sidene av spillet. John McMahon er også en talentfull trener, som det bare er av det gode å jobbe under.