Bartlett ny kommersiell direktør

Liverpool FC opplyser at Graham Bartlett er ansatt som ny kommersiell direktør, og skal begynne i jobben den første uken i september. Han skal rapportere direkte til administrerende direktør Ian Ayre.

Graham Bartletts rolle vil være å maksimere og øke inntektene innen områdene samarbeid, digitale medier, markedsføring og lisensiering, fotballskoler, billettsalg og bedriftssalg. Han skal bygge og opprettholde sterke bånd på seniornivå med eksisterende samarbeidspartnere og leverandører, men også jobbe tett med administrerende direktør Ian Ayre i å skape og utvikle internasjonale salgsvirksomheter og tilhørende infrastruktur.

Bartlett er for tiden markedsdirektør i sportsdelen av Nike UK & Irland, og har vært ansvarlig for alle selskapets sponsoravtaler for individuelle idrettsutøvere, klubber og forbund innen alle idretter.  Han har 14 års erfaring i å forhandle frem og få i stand store sponsoravtaler, tv- og lisensavtaler for globale og nasjonale sportsvirksomheter. Han har jobbet både fra en selgers og kjøpers perspektiv, vært rettighetsholder og rettighetserverver på hjemlige og internasjonale markeder, samt har stor forståelse av markedsbusiness innen idrett.

Graham begynte sin karriere i 1993 hos Linlaters & Paines før han fire år senere kom til Sports Law Group hos Nicholson Graham & Jones. I 1999 ble han visepresident og sjef for forretningsvirksomheten i fotballavdelingen i ISL Worldwide. To år senere fikk han jobb hos UEFA som Head of Business Affairs and Account Management, før han  fikk han rollen som Head of Business Development, Business Affairs and Licensing. Han kom til Nike i 2005.

- Graham er en flott tilvekst til vårt lag. Nå som vi har hele fundamentet på plass for å globalisere vårt merkevare, er Grahams erfaring med samarbeidspartnere, varemerke, handel og media perfekt til å hjelpe oss med å oppnå våre kommersielle målsettinger. Jeg har kjent Graham en stund. Jeg er sikker på at han vil bidra fantastisk for fotballklubben, uttaler Ian Ayre til Liverpoolfc.tv.

- Jeg er veldig stolt over å komme til en slik utrolig klubb. Jeg er spent på utfordringene. Hele min familie er fra byen. Som livslang supporter finnes det ingen andre klubber i verden jeg ville like å arbeid for bortsett fra Liverpool. Klubben har en fantastisk historie og kulturarv. Jeg er henrykt over å bli en del av den, kommenterer Graham Bartlett.

- Men jeg ville ikke ha takket ja til stillingen dersom jeg ikke hadde trodd at jeg kunne gjøre en god jobb og hjelpe klubben med videre fremgang. Vi er alle ivrige etter å ta Liverpool til neste nivå. Jeg ønsker å være en del av det eventyret.

Dersom du ønsker siste nytt om Liverpool sendt direkte til din mobil når det skjer - Prøv denne linken