Basketballstjerne blir andelseier i LFC

Den amerikanske basketballstjernen LeBron James har gjort en avtale med Fenway Sports Group som innebærer at Miami Heat-spilleren blir minoritetseier i Liverpool FC.

Fenway Sports Group blir samtidig partnere i Le Bron James sitt sportsmarkedføringsfirma LRMR Branding & Marketing og blir eksklusive representanter for Mr. James på verdensbasis. Det melder Wall Street Journal.

Ved å samarbeide med Mr. James, vil Fenway Sports Group for første gang representere de kommersielle interessene til en individuell idrettsutøver.

- Vi er ikke interesserte i hans talent eller å representere ham som idrettsutøver, men vi synes han er en av de mest spesielle idrettsutøvere i vår tid. Vi tror vi kan åpne dører for LeBron, og at LeBron kan åpne dører for oss, kommenterer Tom Werner.

Mr James kommenterer at han har et ydmykt forhold til avtalen, og sier han ser frem til å trekke på seg en Liverpool-drakta og besøke Anfield og en slik legendarisk klubb.

- Så snart jeg satte beina mine på en NBA-bane ble jeg forretningsmann. Dette er en stor mulighet for meg, sier 26-åringen.

Le Bron James tjener $15.8M i året på å spille for Miama Heat, og i tillegg har han sponsoravtaler med McDonald's, Nike og Coca-Cola verdt $30M.

LeBron møtte ledelsen i Fenway Sports Group i Omaha i februar, hvor spiren til avtalen ble sådd.

- Uten at vi hadde kjøpt Liverpool, ville vi aldri hatt denne samtalen med LeBron, sier Werner.

- Atten mesterskap. Jeg ser for meg at jeg skal forsøke å gjøre det samme som Liverpool har gjort, sier LeBron James.