Bellamy mest pasningssikker

Opta sine statistikker viser at Craig Bellamy var den mest pasningssikre Liverpool-spilleren i gårsdagens 2-1 seier over Chelsea.

Statistikken viser for øvrig at Chelsea hadde 19 avslutninger mot Liverpools ni. Begge lag hadde tre avslutninger på mål. Glen Johnson hadde to av disse. Liverpool hadde bare 42,5% ballinnehav.

John Terry hadde flest ballberøringer av alle spillerne på banen, med 97. Av Liverpools spillere hadde Charlie Adam flest med 70.

Pepe Reina hadde 22 igangsettinger, men bare 59,1% av disse fant medspiller. Peter Cech hadde 14 igangsettinger. Alle fant medspiller. Reina var dog mye mer ambisiøs med sine igangsettinger, da 59,1% av hans igangsettinger ble karakterisert som «lange» sammenlignet med Cechs 14.3%.

Chelseas forsvarere var mer presise i sitt pasningsspill enn Liverpools. Ashley Cole (91,2%) og John Terry (90,6%) hadde flest avleveringer som fant medspiller. Daniel Agger kom best fra det av de rødes forsvarere, med 85,3%.

På midtbanen var det en brasilianer som utmerket seg på hvert sitt lag, når det gjaldt å finne medspillere med pasningene. Ramiers fant en blåtrøye med 91.4% av sine pasninger, mens Lucas Leiva kunne skilte med 88.6%.

Men det var faktisk to spisser som var de mest pasningssikre på hvert sitt lag. Juan Mata slo flere pasninger en noen annen angriper med 45, og fant en medspiller i 95,6% av tilfellene. Craig Bellamy var altså den mest pasningssikre på Liverpools lag, med 88.9%.

På Liverpool var det Glen Johnson som fikk flest frispark med seg (3), mens Dirk Kuyt fikk flest mot seg (3). Liverpool vant 54.9% av duellene, men ser man kun på hodedueller var det Chelsea som vant flest med 66,7%.

Kilde: Liverpoolfc.tv.