Benítez vil ikke dele æren med Houllier

Rafael Benitez synes Gerard Houllier bør slutte med å prøve å ta æren for Liverpools Champions League-seier i 2005. Mye ble annerledes under Benítez.

Rafael Benítez tok over som manager i Liverpool etter Gerard Houllier sommeren 2004, og ledet Liverpool til triumf i Champions League i sin første sesong. Gerard Houllier nevnte tidligere denne sesongen at han spilte en stor rolle i klubbens Istanbul-seier, og påpekte at “bortsett fra to spillere var de hentet eller utviklet under meg.” Rafael Benítez er imidlertid sterkt uenig med franskmannen.
- De to siste årene med Houllier var ikke de beste, uttaler Rafael Benítez til Guillem Balague i Sky Sports.

- Jeg ledet laget fordi de bestemte seg for et skifte, så det er også et viktig poeng for meg.

- Men måten vi kom til finalen på – vi spilte mange gode kamper og vi beseiret mange topplag.

- Våre nøkkelspillere, Alonso og Luis Garcia, var ikke i troppen under Houllier. Også tilnærmeslen til kampene endret seg.

- I Valencia forsøkte jeg å spille høyere og presse høyere, så dere kan se at taktikken var annerledes, oppofrelsen var forskjellig og lidenskapen til spillerne var forskjellig.

- Det var et annet lag.

Sky Sports har lagt ut hele første del av intervjuet med Rafael Benítez der den tidligere Liverpool-manageren forsvarer sin transferpolitikk i Liverpool og snakker om salget av Xabi Alonso. Han prater også om transfermålene han gikk glipp av, inkludert Florent Malouda og Dani Alves.