Borrell ser frem til sesongstart

Reservelagstrener Rodolfo Borrell ser frem sesongåpningen mot portugisiske Sporting Lisboa på onsdag. Han synes Liverpool har havnet i en vanskelig gruppe med Sporting, Wolfsburg og Molde.

Onsdag spilles de første kampene i første utgave av U19-turneringen NextGen Series, og for Liverpool er Sporting Lisboa motstander på Anfield.
- Vi tar fatt på vår første kamp noensinne i NextGen Series mot Sporting Lisboa onsdag kveld. Jeg må innrømme at jeg ikke kan vente med å komme i gang med den nye sesongen, sier Rodolfo Borrell til Liverpoolfc.tv.

- Vi har hatt en lang og tøff pre-season, men forhåpentligvis vil de fysiske kravene vi har satt på spillerne gi resultater de kommende månedene. Denne sesongen vil være litt annerledes for reservelaget. Vi er ikke bare ute etter å gjøre inntrykk i hjemlige turneringer, men også på den europeiske scene.

- Vi er alle spent på U19-turneringen i Champions League-format som vi skal delta i. Jeg tror det er et positivt steg og en veldig god idé. Jeg fremmer alltid vår deltagelse i turneringer rundt om i verden så mye som mulig ettersom vi får møte andre filosofier og spillestiler. Jeg tror dette er viktig for å forbedre og utvikle spillerne.

- NextGen Series gir oss denne muligheten, å spille hjemme og borte mot noen veldig store europeiske lag.

- Vi skal spille på Anfield igjen så vel som hovedarenaene tilde andre lagene. Du kan ikke overvurdere hvor stort det er for disse ungguttene å berøre skiltet med “This is Anfield” og løpe ut foran The Kop.

- Det er en av de mest berømte stadionene i verden, med en stor historie. Så har du støtten fra våre unike fans. Alt dette hjelper guttene til å forstå realitetene med å spille for denne klubben på høyeste nivå.

- Sporting Lisboa vil være en stor motstander. Når jeg sier at de er et farlig lag, er det ikke bare fordi de er vår neste motstander. Jeg har respekt. Dette er ikke tomme ord.

- Jeg husker da jeg først kom til Liverpool. Da var det en reell interesse fra min tidligere klubb Barcelona i noen av de spillerne vi kommer til å møte på onsdag.

- De tilhørte U17 den gangen. Jeg vet at Barcelona håpet på å signere ikke mindre enn tre av deres spillere. Jeg har snakket med folk her og ba dem om å følge med på de nevnte spillerne og notere seg hvor imponerende Sportings ungdomssystem er.

- Jeg vet at mange supportere og observatører i England ikke er klar over hvor bra systemet der er. I Spania anses det som et av de beste i verden. De har meget gode spillerstaller opp gjennom aldergruppene. De har meget raske, tekniske spillere. I tillegg er de meget godt organisert.

- Dere kan bare se på spillere som har kommet gjennom systemet deres tidligere. Luis Figo, Nani, Cristiano Ronaldo har alle fantastiske tekniske egenskaper og har levert på høyeste nivå.

- Vi vet at det kommer til å bli tøft, men vi føler at vi kan beseire dem på eget gress. Det vil bli en meget nyttig erfaring for våre unggutter, og til syvende og sist er det det som teller mest.

- Vi vet ikke eksakt hvilke spillere vi vil ha tilgjengelig for kampen. John Flanagen og Jack Robinson er spilleberettigede, men de er med førstelaget, så det er opp til manageren.

- Hvis han mener det er bra for dem å spille disse kampene for oss, så er de velkomne. Hvis ikke er det ikke noe problem fordi klubben vet hva som er det beste for disse spillerne.

- Noen supportere vil kanskje se på gruppen og forvente at vi kommer til å avansere lett, men jeg er sikker på at det ikke vil bli tilfelle.

- Wolfsburg var fantastiske på U18-nivå i Tyskland forrige sesong. De har vunnet alt de har vært involvert i, så jeg vet at de kommer til å utgjøre en trussel.

- Når det gjelder Molde, forventer jeg at de er et sterkt, fysisk lag - et typisk skandinavisk mannskap.

- Jeg tar alltid én kamp av kampen. Det har alltid tjent meg godt i min trenerkarriere. Jeg ser ingen grunn til å endre på det nå. Vårt eneste mål er å slå Sporting Lisboa.

- Det ser ut til å bli en god kamp. Forhåpentligvis kommer det mange tilskuere på Anfield for å heie på oss og gi oss den støtten som har gitt seirer til førstelaget i e-cupene gjennom årenes løp.

Kampen overføres direkte på LFC TV og LFC TV Online fra klokken 20.00.