Bra tak på Stoke i cupene

Stoke er ubeseiret på ni hjemmekamper denne sesongen, men Liverpool har aldri tapt en cupkamp borte mot Stoke.

Liverpool har møtt Stoke borte ved fire anledninger i de engelske cupene, men har til gode å tape. To seirer har det blitt i ligacupen og to kamper i FA-cupen har endt uavgjort. Kun 8-0-seieren i 2000/01 har kommet på Britannia Stadium.

Liverpool har blitt trukket mot Stoke tre ganger i ligacupens historie. I 1991/92 vant Liverpool 5-4 sammenlagt i 2.runde - seier 3-2 på gamle Victoria Ground og uavgjort 2-2 på Anfield. I 1994/95 scoret Ian Rush begge målene i 2-1-seieren på Anfield i 3.runde. I 2000/01 vant Liverpool hele 8-0 på Britannia Stadium i 4.runde. Det er Liverpools største borteseier i klubbens historie. Christian Ziege, Vladimir Smicer, Markus Babbel, Robbie Fowler (3), Sami Hyypiä og Danny Murphy var målscorere.

Anfield-klubben har ikke tapt mot Stoke i en cupkamp på ti tidligere møter. Syv er vunnet, mens tre har endt uavgjort.

Liverpool har imidlertid kun vunnet ett av fem oppgjør på Britiannia Stadium. Ingen seirer på de fire seneste møtene.

Stoke er ubeseiret i ni hjemmekamper i Premier League, Europa League eller Carling Cup denne sesongen. Den rekken av kamper inkluderer en 1-0-seier mot Liverpool i september. Stoke har ikke tapt mer enn én av de seneste 21 kampene på Britannia Stadium. Tapet kom mot Wigan i siste ligakamp forrige sesong. Tony Pulis håper støtten fra fansen vil hjelpe «pottemakerne» til å opprettholde den gode statistikken.

- Vi er stolt av hjemmestatistikken, og den skyldes ikke i liten grad støtten fra våre supportere. Vi må gjøre vår del av jobben, men jeg er sikker på at fansen vil heve seg akkurat som spillerne dersom vi skal få det rette resultatet, sier Tony Pulis ifølge Liverpool Daily Post.

- Det vil bli en flott stemning i en ny cupkamp her, men jeg håper at det møter opp flere for å gi oss støtte. Vi trenger det. Bare omtalen av at Liverpool er i byen bør oppmuntre dem til å komme.