Broughton ber om medhold i retten

Tidligere Liverpool-formann Martin Broughton ber London High Court bekrefte at han opptrådde ærlig og fornuftig da han fikk fullført salget av Liverpool FC til NESV i oktober.

Tom Hicks og George Gillett forsøker å få opphevet en rettskjennelse, slik at de kan gå til erstatningssøksmål mot Royal Bank of Scotland og Broughton hvor som helst i verden. Broughtons advokater fortalte i retten i går at de tidligere eierne har kommet med en rekke anklager mot Broughton i forbindelse med salget. Broughton ønsker at retten slår fast at han ikke er erstatningsansvarlig i det hele tatt.

RBS sa i går at de ikke var ute etter å forhindre et erstatningssøksmål fra Hicks og Gillett, men banken ønsker at en slik rettssak kun kan finne sted i Storbritannia.

Hicks og Gillett påstår at klubben ble solgt til underpris, og hevder at andre, høyere bud, ble satt til side.

- Dere må studere noen av anklagene som ble rettet mot min klient, spesielt i Texas. Der ble det fremsatt noen svært alvorlige anklager, sa Broughtons advokat, Philip Marshall, i retten i går ifølge Liverpool Echo.

- Uttalelser fra Mr Hicks viser at disse anklagene fortsatt står ved lag. De tidligere eierne påstår at de ikke ble holdt informert, og at de ble utsatt for et komplott. Alvorlige anklager har blitt offentliggjort, og selv om de har hatt fire måneder på seg til å gå til erstatningssøksmål i Storbritannia, har ikke dette blitt gjort, fortsatte Marshall.

Han mente det var åpenbart at Hicks og Gillett nå forsøkte å manøvrere saken slik at de fikk et taktisk overtak.

- Sir Martin Broughton er en meget kompetent forretningsmann, og han er styreformann i British Airways. Det blir fremsatt alvorlige anklager mot ham, og det påstås at han har frarøvet eierne £1 milliard. Det protesterer vi på. Denne farsen bør ikke få fortsette. Vi ønsker å få satt punktum for denne saken, og få fastslått at han ikke har noe erstatningsansvar, sa Marshall.

Advokaten sa at Mr Broughton ønsker en erklæring fra retten der det slås fast at Broughton handlet fornuftig og ærlig.

Mr Broughton går også til motsøksmål mot Hicks og Gillett, da han hevder at de ikke har overholdt sine forpliktelser overfor selskapet som eide klubben, og fordi de forsøkte å fjerne Christian Purslow og Ian Ayre fra styret.

- RBS ønsker ikke å forhindre Hicks og Gillett fra å komme med et erstatningssøksmål, dersom de ønsker det. RBS er overbevist om at de ikke vil vinne frem med det. Men banken motsetter seg å måtte forsvare seg i et annet land, som banken ikke har noen forbindelser med, uttalte RBS sin advokat Richard Snowden.

Snowden hevdet at Hicks og Gillett ikke har gitt noen skikkelig forklaring på sin oppførsel, når de forsøkte å forhindre salget ved å gå rettens vei i Texas.

- Det som ble gjort i Texas var et horribelt forsøkt på å undergrave kjennelsen fra domstolen i Storbritannia. Det er vanskelig å finne alvorligere forakt for rettsprosessen, slo Snowden fast.

- Hicks og Gillett forsøker å holde sitt krutt tørt ved å få lagt disse rettssakene til andre land, fortsatte han, og poengterte igjen at det kun var rett og rimelig at denne saken ble avgjort i England.

- Det er simpelthen ingenting i denne disputten som har noe utenfor Englands grenser å gjøre. Hicks og Gillett ønsker å stå fritt til å forsøke seg med erstatningssøksmål i amerikanske rettssaler. De har ikke gjort noen forsøk på å gå til erstatningssøksmål i England.

Hicks og Gillett har aldri akseptert salget av Liverpool FC, som førte til at de tapte £140M. Deres advokat, Paul Girolami, hevder at rettskjennelsen som forhindrer søksmål i andre land nå må fjernes, da dens hensikt kun var å åpne veien for salget. Et salg som nå er fullført. Girolami ba også retten om å forkaste Broughtons motsøksmål, på det grunnlag at Broughton ikke har noen realistisk sjanse til å vinne frem.

Girolami sa også at britisk rett vil få sju dagers varsel dersom de tidligere eierne reiser et erstatningssøksmål.