Byr på Connor Wickham

Ifølge Tony Barrett i The Times har Liverpools jakt på de best tilgjengelige unge engelske spillerne ført til et bud på nesten £8M for Ipswich-spissen Connor Wickham. LFC ser primært på spillere under 26 år.

Connor Wickham, som scoret ni mål sist sesong, er verdsatt til £10M av Ipswich. Den 18-årige spissen er også et transfermål for Tottenham. Liverpool har imidlertid tro på at muligheten for å komme til en klubb med talentfulle angripere som Luis Suarez og Andy Carroll vil overbevise Wickham at hans fremtid ligger på Anfield istedenfor White Hart Lane.

Damien Comolli har sett Wickham i aksjon flere ganger sist sesong, og skal være godt fornøyd med spillerens allround-spill. Selv om åpningsbudet sannsynligvis kommer til å bli avslått av Ipswich, håper Liverpool å komme frem til et kompromiss som vil passe begge klubber.

Liverpools transferstrategi denne sommeren er å signere spillere for fremtiden som også umiddelbart kan være en del av Kenny Dalglish’ tropp. De røde ønsker å senke gjennomsnittsalderen i troppen og skape et lag som kan være en utfordrer til titler i årene som kommer, og ikke bare kommende sesong.

Merseyside-klubbens transformål vil overveiende være spillere under 26 år. Det vil være unntak i spesielle tilfeller, men den langsiktige strategien vil være å konstruere et ungt mannskap som er kapabelt til å spille en bevegelig angrepsfotball.