Bystyret krever at The Sun frigir dokumenter

Bystyret i Liverpool krever at News International og The Sun frigir alle dokumenter de sitter på angående Hillsborough-tragedien, og at avisen også oppgir sine kilder.

Liverpools bystyre forsøker å legge press på The Sun og ber de gjøre som den britiske regjeringen, ved å frigi alle dokumenter man sitter på angående Hillsborough-tragedien i 1989, der 96 Liverpool-supportere mistet livet.

Liverpool Echo melder at parlamentsmedlemmet Clive Betts, som var bystyreleder i Sheffield på den tiden, også har gått med på å frigi sine egne dokumenter omkring Hillsborough-tragedien.

Liverpools bystyre har som mål å få alle opplysninger omkring tragedien frem i lyset, inkludert alle dokumenter og kilder som var basis for saken «The Truth» som The Sun trykket like i etterkant av tragedien.

I forslaget fra Liverpools bystyre heter det: «Bystyret ber om bystyrets ledelse skriver et brev til redaktøren i avisen The Sun og lederne i News Group Newspapers LTD og News International LTD, og krever at de frigir alle opplysninger.»

- Det er på høy tid at News International, og alle som har noe med det som skjedde å gjøre, frigir den informasjonen de sitter på. Familiene kjemper fortsatt for rettferdighet, og vi må stå på videre, uttaler parlamentsmedlem Steve Rotheram til Echo.