Carra med klokkertro på Spearing

Jamie Carragher føler seg trygg på at Jay Spearing vil fylle tomrommet etter langtidsskadede Lucas Leiva på Liverpools midtbane. Spearing kan komme til å starte sin første ligakamp for sesongen på Craven Cottage i kveld.

Jay Spearing har kun 20 minutter med ligafotball på baken denne sesongen, men scouseren har imponert når han har sluppet til i Carling Cup-kampene. Jamie Carragher er sikker på at Spearing nå vil fylle skoene til Lucas Leiva, i brasilianerens skadefravær.

- Nå må noen komme inn på laget og gjøre en like god jobb som Lucas har gjort. Det blir ikke enkelt, da Lucas har vært blant de beste spillerne i Premier League denne sesongen, uttaler Carragher til Liverpool Echo.

- Men Jay Spearing var strålende mot slutten av forrige sesong. Han var fantastisk i vår seier mot Fulham i vår, fortsetter visekapteinen.

- Jay har også gjort det bra i Carling Cup denne sesongen. Han startet bortekampene mot Stoke og Chelsea, to av de tøffeste bortekampene som finnes. Han spilte bra, og vi vant begge disse cupkampene.

- Ingen vil være bekymret dersom Jay starter i kveld. Han har allerede bevist at han er god nok på dette nivået, og jeg er sikker på at han vil bevise det på nytt.

23 år gamle Spearing startet de siste ni ligakampene forrige sesong, og ble belønnet for innsatsen med en ny kontrakt.

- Jeg har alltid hatt tro på at Jay kunne bli god nok for Liverpool. Han var med på å vinne juniorcupen to sesonger på rad, og allerede da ante det meg at han kom til å bli aktuell for førstelaget, sier Carragher.

- Han trengte egentlig ikke å heve seg så mange hakk, for han hadde allerede verktøyet som kreves. Den troen Kenny har på ham har gitt ham den nødvendige selvtilliten til å prestere på toppnivå.

Spearing er en av de korteste spillerne i Premier League, men Carragher mener at hans talent og innsats veier opp for manglende centimeter.

- Det er ikke noe problem. Se på Xavi, Iniesta og David Silva. Jeg sier ikke at Jay er like god som dem, selv om han nok ville ha likt det. Poenget mitt er at dersom du er god nok, spiller høyde ingen rolle. Jay er en veldig god pasningsspiller, og han er ikke redd for å takle. Det er eksakt hva du trenger i hans posisjon på banen.

Carragher føler seg også trygg på at Lucas Leiva vil komme tilbake sterkere enn noen gang, etter den alvorlige kneskaden han pådro seg i ligacupkampen mot Chelsea.

- Lucas vil bli savnet i denne fotballklubben, og det er synd på gutten ettersom han gjorde det så bra nå. Han var ett av de første navnene manageren skrev ned når han skulle sette opp laget. Jeg føler virkelig med ham. I tillegg til å være en stor spiller, er han også en hyggelig kar.

- Han har karakterstyrke og gode holdninger. Derfor føler jeg meg sikker på at han ikke vil ha problemer med å komme tilbake etter skaden. Det tror jeg ikke vi skal bekymre oss for.

- Å være ute med langtidsskade er en helt annen utfordring enn å spille hver eneste helg. Alt handler om å komme tilbake på banen så raskt som mulig. Jeg er sikker på at han vil tenke slik han også. Han vil være tilbake raskere enn folk forventer, fordi han er så positiv og målbevisst på å komme tilbake.

Nå fokuserer Carragher på kveldens kamp på Craven Cottage, der Liverpool vant 5-2 i mai.

- Vi fikk et fantastisk resultat, og spilte en fantastisk kamp der i vår. Det er en vanskelig bane å vinne på. Banen er smal, og Fulham vil gjøre ting vanskelig for oss.

- Fulham er sterke defensivt, og på topp har de Bobby Zamora som alltid er vanskelig å stoppe. Men vi er i god form for øyeblikket, og jeg håper det fortsetter slik lenge. Slik vi har spilt i det siste, reiser vi dit stinne av selvtillit og tror vi skal ta tre poeng.