Carra mener landslagssjefen bør være engelsk

- England bør ha en engelsk landslagssjef. Det uttalte Jamie Carragher under radioshowet Talksport i ettermiddag.

Carragher er av den formening at «det er å jukse» å ha utenlandske landslagssjefer. Det kom frem i en diskusjon med Andy Gray og Richard Keys angående hvem som skal avløse Fabio Capello som engelsk landslagssjef når italieneren gir seg etter EM-sluttspillet neste sommer.

- Englands neste manager bør være engelsk. Jeg har ingenting i mot Capello. Jeg spilte i VM under han, og ble kjent med ham. For meg handler dette om hvordan vi definerer internasjonal fotball.

- Dersom vi ikke synes våre keepere er gode nok, kan vi ikke bare hente Buffon fra Italia. Det er en form for juks når man stiller med utenlandske landslagssjefer, og det er litt flaut.

- Det stiller seg litt annerledes i utviklingsland i Afrika og andre steder, der man forsøker å bygge spillet opp fra bunnen. Men for England, en stor fotballnasjon, synes jeg ikke det er riktig å stille med utenlandsk manager. Selv om det ikke fungerte med Steve McClaren, var ikke det ensbetydende med at man trengte å hente en utenlandsk manager. Vi burde heller hentet etterfølgeren fra egne rekker.

- Dersom alle klubber hadde en engelsk manager, ville også en engelsk manager ha vunnet ligaen! En engelsk manager ville også vunnet FA-cupen! Og så ville de ha vunnet flere trofeer.

- Capello har noe ved seg. En personlighet som kanskje McClaren ikke hadde. Og det var det samme med Benitez og Houllier i Liverpool og Mourinho i Chelsea. Med deres CV'er har de noe ved seg, og de hadde vunnet store trofeer tidligere. Betyr det at engelske managere må reise utenlands?

- Chelsea ansatte 33 år gamle Andre Villas-Boas i sommer. For noen år tilbake ville en kar som David Moyes ha fått den jobben. I Italia og Spania ansetter man fortsatt hjemlige managere. Rafael Benitez gikk fra Tenerife til Valenica. Slikt skjer ikke i England lenger.