Carroll starter trolig på benken

Velinformerte Dominic King i Daily Mail og Rory Smith i Daily Telegraph melder begge at Andy Carroll høyst sannsynlig vil starte på innbytterbenken også mot Braga i morgen. Det samme melder også Liverpool Daily Post.

Carroll fikk sin Liverpool-debut da han kom innpå i det 74.minutt i 3-1 seieren over Manchester United. Selv om Liverpool må klare seg uten Luis Suarez, som ikke er spilleberettiget, i Portugal, er det lite sannsynlig at Kenny Dalglish vil benytte Carroll fra start av.

Det som er sikkert er at Carroll blir inkludert i Liverpools tropp som flyr til Porto senere i dag. På det flyet vil som nevnt Suarez ikke sitte. Ei heller den skadede kvartetten Jonjo Shelvey, Martin Kelly, Daniel Agger og Fabio Aurelio.

Liverpool har ikke tapt en eneste kamp i Europa League denne sesongen, og er det laget som er igjen i turneringen som har vunnet UEFA-cupen flest ganger, nemlig tre.

Det som er litt bekymringsfullt er imidlertid at de røde kun har gjort ni mål på sine sju Europa League-kamper denne sesongen, når man ser bort i fra kvalifiseringskampene. De røde har ikke sluppet inn mål på sine tre siste kamper i turneringen, men har samtidig også bare gjort ett mål selv på disse tre kampene.

Det er også et faktum at Liverpool bare har vunnet 25% av sine bortekamper mot portugisiske lag, da de kun har vunnet to av åtte kamper.

Braga ligger for øyeblikket på sjetteplass i den portugisiske ligaen, etter å ha sanket 31 poeng på 22 kamper. Serieleder Porto har dobbelt så mange poeng.

På sine siste 10 kamper står Braga bokført med fire seire, fire tap og to uavgjorte resultater. Portugiserne ble nummer tre i gruppe H i Champions Leauge, etter tre tap og tre seire.

I forrige runde i Europa League tapte Braga 1-0 borte mot Lech Poznan, men vant returkampen på hjemmebane med 2-0.

Det er første gang at Liverpool møter Braga i en offisiell kamp. Braga har spilt mot engelske lag 10 ganger tidligere, og har tapt sju av disse kampene.