City svake borte

Mens Liverpool er ubeseiret på hjemmebane under Kenny Dalglish, konstaterer vi at Manchester City ikke har vunnet på bortebane etter nyttår.

Liverpool og Manchester City har møtt hverandre 74 ganger på Anfield i ligasammenheng opp gjennom årene. Liverpool har vunnet 45, mens City har vunnet 13. Det betyr at 16 kamper har endt med poengdeling.

Manchester City vant som kjent sesongens første oppgjør mellom lagene 3-0 i Eastlands. Gareth Barry ga City ledelsen etter 13 minutter, før Carlos Tevez gjorde to mål etter pause. Argentinerens andre scoring kom på straffespark. Dette var Liverpools største nederlag borte mot City siden 1936/37.

I fjor endte kampen mellom de to lagene på Anfield 2-2. Martin Skrtel ga Liverpool ledelsen, før scoringer av Emmanuel Adebayor og Stephen Ireland snudde kampen. Yossi Benayoun scoret Liverpools utligningsmål.

Totalt er dette 150.gang de to lagene møtes i ligaen. Liverpool leder 74-38 i antall seire. Fem av de åtte siste kampene mellom lagene har endt med poengdeling. Liverpool har tapt kun tre av de siste 21 kampene mellom lagene. Etter at toppdivisjonen i England ble omdøpt til Premier League har Liverpool vunnet 12 av 27 kamper mellom lagene, mens City kun har vunnet fire. Av de siste 11 kampene har Liverpool kun tapt en kamp, og de røde har unngått baklengsmål i hele sju av kampene.

Liverpool har kun tapt to ganger for City i løpet av de siste 37 ligamøtene på Anfield. Man må helt tilbake til 1935/36 for å finne sist Liverpool ikke klarte å score i noen av de to ligakampene mot City.

Pepe Reina har sluppet inn åtte mål på 10 kamper mot City. Alle scoringene har kommet i de fem siste kampene.

Kun Wolves har forhindret Liverpool fra å score på Anfield i ligaen denne sesongen.

Man må tilbake til 1936/37-sesongen for å finne sist Man City vant begge ligakampene mot Liverpool. Totalt har City kun klart denne bragden seks ganger.

City har kun vunnet en av de siste 19 ligakampene de har spilt på Anfield. Det skjedde i mai 2003, da Nicolas Anelka scoret to ganger i en 2-1 seier for City. Etter den kampen har City tapt fem og spilt uavgjort to ganger på Anfield.

Lagene har spilt 13 kamper på Anfield etter innføringen av Premier League. City har vunnet en av disse, mens Liverpool har vunnet ni.

City har ikke vunnet på bortebane i noen turnering etter nyttår. Ni kamper har endt med fire uavgjorte og fem tap. Deres siste borteseier kom 2.juledag, da de vant 3-1 over Newcastle. Andy Carroll gjorde Newcastles mål i den kampen.

City har ikke klart å holde nullen på Anfield i noen av sine 16 siste besøk, og de har kun klart det en gang på de 30 siste besøkene.

City er imidlertid sammen med Chelsea det laget som har sluppet inn færrest mål på bortebane i Premier League denne sesongen, med 16. Det har ført til at deres keeper Joe Hart leder kampen om årets Golden Glove med 14 kamper uten baklengsmål.

Mark Halsey dømmer kveldens kamp. Det blir fjerde gangen han dømmer Liverpool denne sesongen. De røde har ikke vunnet noen av de tre foregående, som endte med uavgjort mot Birmingham på St Andrews og bortetap mot Stoke og West Ham.

Kilde: Liverpoolfc.tv