Clarke imponert over Johnson

Førstelagstrener Steve Clarke er imponert over hvordan Glen Johnson har klart omstillingen fra høyreback til venstreback. Den tidligere Mourinho-assistenten ser nå frem mot Wigan-kampen, og håper at alle landslagsspillerne returnerer skadefrie til Melwood.

- Glen Johnson er helt klart en kvalitetsspiller. Han spiller på Englands landslag, og du når ikke så langt om du ikke er en toppspiller. Jeg jobbet med ham i Chelsea, og det var en fornøyelse å samarbeide med ham, uttaler Clarke til Liverpool Echo.

- Jeg synes han har fått en ny vår etter at han ble flyttet over på venstresiden. Han har bevist at han kan spille både ute til venstre og ute til høyre, og det er alltid en fordel å ha allsidige spillere, legger han til.

- Når spillere gjør det bra uke etter uke, uansett hvilken posisjon de spiller i, er det flott for manageren og trenerstaben.

Clarke fryder seg ellers over Liverpools 1-0 seier over hans gamle klubb, Chelsea.

- Det var en flott seier for oss, som gjør at vi holder stimen. Vi er inne i en fin seiersrekke, og jo lenger vi kan holde den gående jo bedre er det.

- Det er vanskelig å få med seg noe fra Stamford Bridge, men spillere viste stor karakterstyrke og standhaftighet som fikk et godt resultat.

- Vi spilte en del god fotball, og skapte de største sjansene. Studerer man statistikken, ser man at Chelsea kun hadde to skudd på mål, noe som er ganske uvanlig for dem i en hjemmekamp.

Clarke er henrykt over at Liverpool lykkes med sin 3-5-1-1 formasjon.

- Det var noe vi ønsket å prøve mot Stoke, for å få plass til enda en høy spiller på laget, slik at vi kunne nøytralisere deres luftstyrke. Vi bestemte oss for å kjøre samme opplegg på søndag, og det fungerte bra. Det er bra at vi kan velge mellom 2-3 ulike systemer.

- Vi vil vurdere dette fra kamp til kamp. Det er bra å være fleksible, men dette skal spillerne ha størstedelen av æren for. Det er de som går ut på banen og omsetter teori i praksis. De har gjort dette bra i det siste.

- Suksess er alltid basert på hvordan du forsvarer deg, og det er bra for selvtilliten til Pepe og alle andre på laget at vi nå ikke har sluppet inn mål på de fire siste kampene. Alle gode lag er bygd på et sterkt forsvar.

Ny krysser Clarke fingrene for at landslagsspillerne kommer helskinnet hjem igjen etter privatlandskampene i kveld. Steven Gerrard, Martin Kelly, Jonjo Shelvey og Martin Skrtel måtte alle trekke seg fra sine respektive landskamper grunnet skader, og de røde har neppe råd til nye skadebekymringer foran lørdagens kamp mot Wigan.

- Det er ikke ideelt med disse privatlandskampene. Vi håper det ikke skal ødelegge rytmen for oss. Vi håper at spillerne kommer hjem igjen skadefri og i god form. Vi får ta en opptelling på torsdag. Vår eneste skikkelige forberedelse til lørdagens kamp vil være på fredag.

- Det er veldig viktig at vi klarer å holde seiersrekken gående. Når jeg kom hit, var ikke klubben i noen god posisjon. Vi måtte få orden på det. Jeg har vært her i omtrent fire uker nå, men det føles som jeg har vært her mye lenger. Det har vært en fin tid, og det har vært en fornøyelse å gå på jobb hver eneste dag.

- Jeg er imponert over spillernes holdninger. De er sultne, og har tatt til seg hva vi har fortalt dem. Resultatene i det siste reflekterer innsatsen de har lagt ned på trening.

- Men vi er forsatt ikke i den posisjon Liverpool bør være i, og vi ønsker å klatre ytterligere på tabellen. Vi må være på vakt mot Wigan, men vi spiller bra for øyeblikket og kan forhåpentligvis sikre oss tre nye poeng, slik at vi kan nærme oss lagene foran oss på tabellen.