Cole på gamle tomter

Joe Cole ser frem til å spille sammen med Luis Suarez i Liverpool-angrepet mot barndomsklubben West Ham på Boleyn Ground i dag. Dagens kamp er første sjanse Cole får til å spille sammen med uruguayaneren.

- Han har spilt utmerket i sine to første kamper. Han er en målscorer og akkurat den spillertypen denne klubben trengte. Det er et stort sprang fra den nederlandske serien til Premier League, men når man ser på hvilke kvaliteter han besitter, bør det ikke bli noe stort problem for ham, sier Cole om sin nye lagkamerat.

- Han vil bli et godt kjøp av klubben. Forhåpentligvis kan han vise den samme formen som han viste i Ajax og under VM, fortsetter midtbanespilleren til Liverpoolfc.tv.

Cole tror at Suarez kan forme et godt partnerskap med Andy Carroll så snart geordien blir skadefri.

- Man må gi kreditt til folkene som hentet inn disse spillerne. Det er så viktig for Liverpool at man henter inn de riktige spillerne. Gjennom historien har de lagene som har oppnådd suksess vært de som har kjøpt de riktige spillerne. For denne klubben er det viktig at vi gjør det, og vi har virkelig styrket stallen med de to kjøpene som ble gjort i januar. Disse spillerne har tilført troppen kvalitet, og sammen skal vi ta klubben fremover.

- Jeg ser virkelig frem til å spille sammen med dem begge. Det blir interessant å se hvordan vi vil bruke dem, og hvilket system vi kommer til å spille i.

Cole er optimist foran dagens møte med hans barndomsklubb, West Ham.

- Det er folk i West Ham som fortsatt er der fra den tiden jeg kom til klubben som U11-spiller. Slik er klubben. Folk har jobbet der i 20, 30 og 40 år. Fansen og lokalsamfunnet er det samme.

- West Ham står mitt hjerte nær, for jeg var der i lang tid og oppnådde mye suksess der. Det er bare en flott klubb. Jeg ser frem til å komme dit igjen. Familien min har spurt meg om billetter, så dette blir bra.

- Fra min tid i West Ham husker jeg at Liverpool alltid gjorde det bra på Upton Park. Forhåpentligvis fortsetter den trenden, og vi kan reise dit og få et resultat. Det blir imidlertid en tøff kamp.

Etter gårsdagens resultater ligger The Hammers helt sist på tabellen foran dagens kamp.

- Jeg forventer at de vil kjempe hardt. West Ham har alltid produsert gode unggutter. De har Tomkins, Noble, Stanislas og Hines. Klubben har levd av å produsere sine egne spillere, og nå er det disse unge spillerne som må berge dem.

- Det var et slag i trynet for dem da Matthew Upson ble skadet, men de fikk et godt resultat denne uken og har fått Thomas Hitzlsperger tilbake fra skade. Han er en viktig spiller for dem, og tysk landslagsspiller.

- De har kjøpt Wayne Bridge, Robbie Keane og Demba Ba. De som eier klubben har holdt sine lovnader, så det er mange store spillere der. Det blir en tøff kamp.

- Forhåpentligvis har ikke disse spillerne funnet tonen ennå, for disse tre spillerne kan sammen med ungdommene og landslagsspillerne de har, sørge for at de holder seg i divisjonen. Forhåpentligvis klarer vi å vinne kampen.

Cole vil også stå ansikt til ansikt med Avram Grant igjen i ettermiddag. En av hans managere i Chelsea.

- Han er en god kar. En fotballmann som ser ut til å kjenne alle innen fotballen, fordi han har vært med så lenge. Han fikk en vanskelig oppgave i Chelsea, ved å ta over etter Mourinho. Jose var en legendarisk figur i klubben, men Avram gjorde en god jobb. Vi var like ved å vinne tre eller fire trofeer. Vi klarte det ikke til slutt, men seiersraten hans var trolig den beste i klubbens historie. Vi kom langt i mange turneringer. Han er en god kar. Han gjør sitt beste i West Ham. Det har han alltid gjort. Jeg håper han holder dem i divisjonen.