Cole spår Liverpool tilbake i CL

Utlånte Joe Cole skal spille i Champions League med Lille på onsdag. Midtbanespilleren spår at gamle lagkamerater i Liverpool vil være tilbake i turneringen igjen neste sesong.

- Liverpool har en god mulighet til å komme med i Champions League igjen. Det er bare å studere kvaliteten på spillerne de har hentet inn, sier Cole til tabloidavisen Daily Mail.

- Selv tenkte jeg aldri på om jeg hadde spilt min siste Champions League-kamp eller ei. Champions League er ingen besettelse for meg. Men erfaringen jeg får her i Lille vil bare hjelpe meg som person og som spiller. Dersom jeg noen gang skulle bli manager, vil erfaringen bli svært verdifull. Guttene er førsteklasses. Jeg har bare vært i klubben i ti dager, men det føles som da jeg kom til Chelsea, legger han til.

- De andre spillerne har vært veldig behjelpelige. Det er vanskelig å forklare spesifikt hva de har gjort. Men en av mine nye lagkamerater har gjort så å si alt for at jeg og min kone skal finne oss til rette. Vi ringer ham, og han ordner alt. Guttene snakker litt engelsk, men jeg forsøker å lære et par nye ord hver dag. Jeg har prøvd å lære høyre og venstre på fransk, og jeg har prøvd å lære å si at man har en mann i ryggen. Jeg liker denne utfordringen, både på og utenfor banen.

- Jeg kunne ha gått til en engelsk klubb. Men jeg har spilt på toppnivå i England. Jeg har kjempet om titler, og vunnet alt flere ganger. Jeg syntes bare det var riktig med en ny utfordring i et nytt land. Dette er veldig annerledes. Her må vi for eksempel ta med våre egne fotballsko og vår egen drakt til kamp. Klubben gir deg mye ansvar. Jeg må forholde meg til mange forandringer, og det er en stor utfordring.

- Det ble ingen dårlig debut for Lille. Men så lenge jeg ikke ble utvist kunne det bare bli en forbedring. Alt har skjedd så fort. Men for hver dag som går blir jeg litt mer vant til mine nye omgivelser, og tenker at jeg har kommet til riktig sted. Måten Lille spiller fotball på passer meg utmerket. Jeg trives virkelig med den.