Cole trives som plommen i egget

Joe Cole har funnet seg svært godt til rette i Lille, og roser både sin nye klubb og den franske ligaen opp i skyene.

Etter å ha debutert med et innhopp fra benken i Lilles 3-1 seieren over St Etienne har Joe Cole startet fire ligakamper på rad, og han har også figurert i begge Champions League-kampene hans utlånsklubb har spilt så langt.

- Jeg gikk til Frankrike med skrekkblandet fryd. Jeg var spent, men samtidig litt tvilende. Vi engelskmenn er hjemkjære, og vi er litt skeptiske til å flytte til nye land. Vi er øyboere, noe folk har en tendens til å glemme. Men så snart jeg kom til Lille og møtte mine nye lagkamerater, visste jeg at jeg hadde tatt den riktige avgjørelsen, forteller Cole til magasinet France Football.

- Jeg følte lagånden og samholdet umiddelbart. Alle virket å forstå hverandre, og være venner. Det er en avslappet og hyggelig stemning på treningsfeltet. Arbeidsmiljøet er utmerket, og det er en fornøyelse å komme på trening hver eneste dag, legger 29-åringen til.

- Eden Hazard er en enestående spiller, med flotte fotballkvaliteter både fysisk, teknisk og mentalt. Han har alt. Han kan utvilsomt bli en av de beste spillerne i verden. Og på toppen av det hele er han en likendes kar.

Lille er ubeseiret etter at Cole kom til klubben, men de har spilt uavgjort i tre av sine siste fem ligakamper. Midtbanespilleren er imponert over nivået i Ligue 1.

- Fotballen her er veldig teknisk, og veldig taktisk. Dette vektlegges i denne ligaen. Spillere i Ligue 1 er veldig intelligente. Alt er gjennomtenkt. Det er veldig forskjellig fra England. Jeg vil ikke si at det er bedre eller verre. Vanligvis vil det ta tre til seks måneder for en spiller å finne seg til rette i en ny liga. Jeg er veldig godt fornøyd med hvordan ting har gått så langt. Jeg har funnet meg til rette veldig raskt.

Cole roser også trener Rudi Garcia for å legge opp til en attraktiv fotball i Lille.

- Jeg deler hans filosofi. Angrepsfotball, med mye bevegelse og med vekt på å holde ballen i laget. Dette er viktige ting. Dersom du har ballen 60% av tiden i de fleste ligakamper, vil du være i stand til å angripe og score mer. Det er spennende.

- Når det gjelder lagene jeg har spilt mot, synes jeg Lorient var svært gode. De er det eneste laget som virkelig har skapt problemer for oss. I annen omgang mot dem ble vi baktunge, og de skapte problemer for oss med sitt sterke spill. I de andre kampene vi har spilt uavgjort fortjente vi trolig å vinne, men Lorient fortjente poenget de fikk. Jeg likte deres spillestil.

Lille møter Auxerre i sin neste kamp. Den kampen er det viktig at de vinner, om de skal holde følge med Paris Saint-Germain, som for øyeblikket ligger fire poeng foran Lille i toppen av tabellen.