Cole utelukker ikke retur til Liverpool

Joe Cole utelukker ikke at han returnerer til Liverpool når låneoppholdet i Lille er over. Nå gleder han seg til å ta fatt på livet hos det franske mesterlaget.

Tabloidavisen Daily Mail hevder at Joe Cole under et møte med Kenny Dalglish i forrige uke fikk høre at han ikke kunne regne med særlig med spilletid i Liverpool denne sesongen. Derfor skal midtbanespilleren ha valgt å takke ja til låneoppholdet i Lille, når sjansen bød seg. Cole blir dermed den første engelske landslagsspiller i fransk fotball siden Trevor Steven i 1991.

- Jeg hadde tilbud fra engelske klubber, men jeg vet Lille spiller bra. Det er en klubb med et godt rykte, og det blir spennende å få sjansen til å spille i Champions League igjen. Jeg har alltid hatt en drøm om å spille utenlands, forklarer Cole om valget han tok.

- Jeg er glad overgangen er gjennomført, og jeg ser frem til en ny og annerledes utfordring. Støtten jeg fikk fra alle i Liverpool var storartet, og det var en stor ære å få sjansen til å spille på Anfield. Men ting fungerte dessverre ikke slik jeg håpet.

Cole understreker at han slett ikke er bitter på Liverpool, og utelukker ikke at han kommer til å returnere til Anfield når låneoppholdet i Lille er over.

- Det er flere grunner til at ting ikke gikk bra i Liverpool. Jeg fikk ikke spille så mye som jeg hadde håpet. Legger man sammen minuttene blir det vel ikke mer enn seks hele ligakamper. Det var ikke nok. For å finne formen må jeg ha spilletid.

Nå antas det at Cole vil debutere i den franske toppserien i Lilles kamp mot St Etienne lørdag om en drøy uke. Deretter følger en Champions League-kamp mot CSKA Moskva.

- Måten Lille spiller på minner meg litt om Barcelona. De baserer seg på raskt og godt pasningsspill. Hazard er en stor spiller. Det blir en stor utfordring å spille for et lag som ønsker fremgang. Jeg føler dette er en klubb som beveger seg i riktig retning.

- Jeg trengte en ny utfordring, og ved å reise utenlands får jeg det i Lille. Jeg tror det vil gå greit å omstille seg til fransk fotball, gjennom at jeg får spille kamper. Jeg husker Glen Hoddle og Chris Waddle spilte i den franske ligaen. Jeg må spille bra og oppnå suksess for å bli en god ambassadør for fransk fotball i England.

- Dette er en god klubb, med familieatmosfære, og laget spiller attraktiv fotball. Jeg får en interessant erfaring her, med et ambisiøst lag. Jeg føler jeg har tatt det steg i riktig retning.

- Troppen er ung, og jeg er her for å hjelpe laget og gi troppen rutine, slik at vi kan vinne trofeer. Jeg vil oppdage en annerledes spillestil, noe som kan være givende, og jeg gleder meg til å komme i gang med dette eventyret.

- Jeg må innrømme at det føles sårt at jeg ikke lykkes i Liverpool. Jeg er en vinner, og det vil for alltid plage meg at jeg ikke lykkes i klubben. Jeg dro til Liveprool med ambisjoner om å oppnå suksess. Nå ønsker jeg selvsagt alle spillerne, supporterne og staben i Liverpool alt det beste med tanke på resten av sesongen.