Comolli om Suarez og Carroll

Damien Comolli forteller om hvordan man sikret seg Liverpools nye angrepsduo for £57M i januar, og hva de kan bringe til de røde fra Anfield.

I et intervju med LFC TV uttaler Liverpools fotballdirektør seg om klubbens nye nr.7 og nr.9.

Om Luis Suarez
- Vi trodde ikke han kom til å bli tilgjengelig da det beløpet som Ajax ønsket for ham etter VM var helt enormt og mye høyere enn hva vi faktisk betalte

- Rapportene fra vårt speiderteam var veldig gode. Det du får med Luis, hans personlighet, innstilling og innsats, i tillegg til det fotballmessige, gjorde at vi følte at han var den rette personen og det rette individet. Han hadde muligheter til å gå til andre klubber, inkludert klubber i Premier League, men så fort vi begynte å snakke med ham var han bestemt på at “jeg ønsker kun å spille for Liverpool, jeg vil bare til Liverpool”. Jo mer du får slike tilbakemeldinger fra en spiller jo mer innstilt er du på gjøre maksimalt for å få ham.

- Vi hadde tro på at han ville etablere seg hurtig, med bakgrunn i hans historie. Han forlot Uruguay som 19-åring for å gå til Groningen nord i Nederland, som ikke er så glamorøst som Amsterdam kan være. Han imponerte fra første stund og gjorde det ekstremt bra. Ajax prøvde å signere ham etter et år, men måtte vente ytterligere en sesong. Da han kom til Ajax kunne han snakke språket flytende og ble snart kaptein på laget. For en ung spiller, en utlending, å bli kaptein i en slik stor klubb med slike tradisjoner og historie gjør at du tror han har noe spesielt når det gjelder sin personlighet. Det gjorde igjen at vi ikke trodde det ville bli noe problem for ham å etablere seg i engelsk fotball.

- Da jeg tok en “high five” på tribunen etter at han scoret 2-0 målet i sin debut som innbytter, var det av flere årsaker. Først og fremst var det viktig at vi fikk vårt andre mål mot Stoke. Jeg synes Kenny var modig som lot ham slippe utpå. Luis hadde aldri sparket en ball med oss, han hadde ikke fått trent på grunn av det papirarbeidet som vi måtte igjennom. Han måtte derfor ut av landet for å få sin arbeidstillatelse og kom tilbake bare noen timer før kampen. Gesten var derfor for alt det arbeidet vi hadde vært igjennom for å få overgangen sluttført. Det var en måte å si takk til alle de folkene i klubben som hadde vært med på dette. Det at han scoret i sin debut var derfor en stor gave for alle som hadde vært involvert.

Om Andy Carroll
- Jeg er veldig fornøyd over at vi fikk tak i Andy av to årsaker. For det første fordi vi fikk inn en topp spiller. Han er ung, engelsk og med alle de egenskaper du ønsker fra en moderne spiss i måten vi ønsker å spille på. For det andre fordi det gjorde at vi fikk inn to spillere som igjen medførte at vi kunne selge en spiller som ikke ønsket å være her.

- Jeg synes de viste på søndag at Suarez og Carroll kan fungere som et par i løpet av kort tid. Forskjellige årsaker har gjort at de ikke har fått trent så mye sammen, men de viste mot Sunderland at de kan fungere sammen. Hvis du lytter til hva de andre spillerne sier, er de veldig positive da de ser hva som skjer på trening og at Andy er veldig vanskelig å håndtere for forsvarere og Luis er veldig smart. Du kunne se under flere forskjellige situasjoner på søndag at de var på utkikk etter hverandre.