Comolli ser mot Asia

Sportsdirektør Damian Comolli sier at Liverpool håper å finne den neste fotballstjernen fra det asiatiske spillermarkedet, som han mener er ignorert.

Liverpool hadde tidligere i år to unggutter fra Korea for å trene på akademiet, og sist uke var det to fra Kina som ble testet i Kirkby. Lung Chan (16) og Chen Nal (15) ble fulgt nøye under trening med Liverpool U16.

- Vi mener at det er et ubenyttet marked. Det bor så enormt mange mennesker der og det er et utrolig antall av unggutter som spiller fotball i den delen av verden, sier Comolli til Liverpools hjemmeside om mulighetene i Asia.

- Statistisk tror vi det vil være gode spillere som kan komme fra disse landene. Kina er det største og hvor fotballen er den mest populære sporten blant ungdommer, vi føler derfor at det vil være en mulighet der til å finne en kvalitetsspiller.

- Det er en del av det nettverket vi har opprettet i Kina, fortsetter direktøren om det at unggutter fra Østen nå har blitt invitert til Liverpools ungdomsakademi.

- Vi snakket med folk før vi reiste dit med førstelaget i sommer og selv så jeg på noen kamper da jeg var over der. Jeg så på noen av deres spillere hos U16 og yngre.

- Vi sa til folk der borte, at dersom de trodde de hadde spillere som ville interessere oss da skulle de bringe dem hit. Med en gang vi fikk ordnet visa kunne vi gjøre det og det er interessant å se dem trene med noen av våre unggutter.

- Vi ønsker kun å sammenligne dem med våre spillere på lik alder. Vi har en veldig bra gruppe av spillere på U16 og U17. Ut fra det jeg har sett så langt, er de to guttene vi nå har over på et høyere nivå enn de spillerne vi så i Kina i sommer. En av dem er spesielt sterk fysisk. Vi gjør alle slags tester, teknisk og fysisk, for å se hvordan de responderer på trening og i kamper.

- Siden får vi se hvordan det går. Vi ønsker ikke å legge noe stort press på dem da vi ønsker at de skal ha en god opplevelse og trives med å være hos Liverpool Football Club.

- Jeg tror det fine med akademiet i Liverpool er at vi har både lokale spillere og spillere fra hele verden, slik det er i Premier League. Vi er veldig attraktive rundt omkring i verden og heldigvis har vi de finansielle ressursene til å speide på verdensbasis.