Dalglish ber FA om lik behandling

Det engelske fotballforbundet har anklaget Liverpool for ikke å ha klart å kontrollere sine spillere da de omringet dommer Kevin Friend i forbindelse med utvisningen av Jay Spearing mot Fulham. Dalglish ber FA om å behandle hans klubb likt med andre tilsvarende tilfeller.

Samtidig tiltalte FA Luis Suarez for upassende oppførsel etter at han viste Fulham-fansen «fingeren» på vei inn i garderoben etter kampen. Igjen ber Dalglish om at hans spiller blir behandlet på samme måte som tidligere syndere på dette området.

- Suarez har blitt tiltalt. Vi fikk tiltalen i går kveld. Jeg har ikke snakket med Luis. Jeg har sett bildet, og det er det hele. Vi vil ha en samtale med ham først, og så vil vi bestemme oss for hva vi vil gjøre. Vi vil ta det derfra, sa Dalglish under dagens pressekonferanse på Melwood.

- Vi kan ikke si noe mer, for det vil være å foregripe begivenhetenes gang. Det har vært minst fire tilsvarende hendelser som vi har plukket ut, der synderen ikke har blitt straffet eller ikke en gang har blitt tiltalt. Vi får vente og se.

- Luis er en fantastisk fotballspiller. Folk synes det er vanskelig å spille mot ham. Fordi de ikke klarer å ta ham på banen på grunn av hans talent, forsøker de i steden å hjernevaske folk gjennom en svertekampanje. Det er hva de forsøker å gjøre nå.

- Folk som har en forkjærlighet for Liverpool FC vil stille seg bak Luis Suarez og gi ham all den støtten han fortjener. Vi er heldige som har en fantastisk fotballspiller som spiller for oss. Så vi vil hjelpe ham så mye som vi kan.

Dalglish hadde også noen ord å komme med i forbindelse med spillernes opptreden etter utvisningen til Jay Spearing.

- Vi må studere hva reglmentet sier, og dersom vi har brutt noen regler må vi bare akseptere straffen. Jeg vet ikke hva ordlyden i reglene er, men tror det handler om å bli for nærgående mot dommeren. Dersom vi har gjort noe galt, må vi ta straffen. Vi forventer ikke å ikke bli straffet, om vi har gjort noe galt.

Når det gjelder selve utvisningen av Jay Spearing, så valgte Liverpool å ikke anke den, selv om de mener avgjørelsen var feilaktig.

- Vi har akseptert avgjørelsen. Det var ikke noe vits i å anke. Dersom du anker får ikke klubben legge frem sin sak uansett, og dommerne forklarer seg ikke, så jeg forstår hvorfor vi ikke anket.

- Jay gikk kun for å vinne ballen. Han løp ikke akkurat ned noen for å nå den. Han vant den rent, men traff Dembele etterpå. Det var andre hendelser i kampen. Dersom dommeren skal være konsekvent, bør han være konsekvent hele kampen.

- Dersom dommerne er inkonsekvente, kan du argumentere mot hver eneste avgjørelse de gjør når du ikke er enig med dem. Litt klargjøring fra dommernes side ville vært fint.

- Nå har jeg sagt nok om mandagens kamp. Vi ønsker ikke å legge ekstra press på dommerne. Vi ønsker å bli behandlet likt med alle andre. Dersom vi blir det, er alt helt greit.

Dalglish fikk også spørsmål om sitt syn på FA sin suskessfulle anke ovefor UEFA, som betyr at Wayne Rooney får redusert sin landskampstraff for utvisning fra tre til to kamper.

- De går ikke akkurat foran med et godt eksempel, når de anker Waynes straff på tre kamper. Det sår tvil rundt deres eget disiplinærsystem. Jeg forstår at de gjør det fordi Wayne er en fantastisk fotballspiller. Men det var ikke akkurat en 50/50-takling han ble utvist for. Dersom han får direkte rødt betyr det tre kampers karantene, så jeg skjønner ikke hvordan de kan rettferdiggjøre dette.

- Dersom de kan rettferdiggjøre å redusere Waynes straff, vil alle som anker en tilsvarende utvisning i Premier League også forvente å få sin straff redusert. Det er godt nytt for England at deres beste spiller blir tilgjengelig for den siste gruppespillkampen i EM, men jeg synes ikke det setter noen god presedens for alle andre.