Dalglish blir ikke straffet

Det er ikke ventet at ordvekslingen som Kenny Dalglish hadde med Arsene Wenger vil få følger, hvor kameraene til Sky kunne dokumentere at manageren bannet.

Ifølge Daily Mirror skal fjerdedommer Peter Walton ha fått med seg hele seansen hvor Wenger rett etter kampslutt, og hvor Liverpool utlignet på straffe med kampens siste spark på ballen, oppsøkte Kenny Dalglish på sidelinjen. Dalglish svarte med p*** off direkte til Wenger, og så et f*** som reaksjon til at motstanderens manager mente det var et feilaktig idømt straffespark. Walton vil ikke rapportere hendelsen og det er ikke ventet at FA dermed vil foreta seg noe.

Supportere av Manchester United skal ha bombardert det engelske fotballforbundet med telefoner og e-mails, da de mener dette er en tilsvarende situasjon som da Wayne Rooney nylig fikk to kampers karantene for å ha bannet rett inn i kamera etter en scoring. En talsmann for FA samt direktør i FA, Trevor Brooking, mener imidlertid at situasjonene ikke kan sammenlignes.

- Vi har helt klare på at hva som skjedde med Rooney var noe helt annet enn denne siste hendelsen, sier talsmannen til Daily Mirror.

- Dette var helt forskjellig, gjentar Brooking. – Forskjellen var at det tidligere (med Rooney) kom en reaksjon direkte henvendt mot kamera.

- Jeg kan forstå at hva som skjedde i kampen hvor West Ham var involvert medførte straff, men hvis dette ikke er nøyaktig slik, noe jeg forstår at det ikke var, da kan det ikke sammenlignes.

- Uansett hvor jeg har vært etter kampen mellom Manchester og West Ham tror jeg ikke noen synes det ikke var en riktig avgjørelse. Hvis noen fortsatt er usikker på hvorfor det ble aksjonert, bør vi gjøre dette klarere. Å få klarere retningslinjer vil hjelpe oss til å unngå en pågående debatt.