Dalglish forklarer utlånet av Shelvey

Kenny Dalglish tror at Jonjo Shelvey på sikt vil dra stor nytte av låneoppholdet i Blackpool. 19-åringen skrev som kjent under på en låneavtale med oransjetrøyene i forrige uke, og vil spille for Blackpool helt frem til 31.desember.

Shelvey markerte seg med en perlescoring allerede i debuten for sin utlånsklubb, og Dalglish tror at midtbanespilleren vil blomstre på Bloomfield Road.

- Dette vil være til hjelp for alle parter. Jonjo er en veldig lovende spiller, men får ikke nok spilletid hos oss. Han behøver å spille kamper, og dette er en fantastisk mulighet for Jonjo til å gjøre akkurat det. Blackpool har fått en kvalitetsspiller og vil bidra til å utvikle vår spiller gjennom at han får kamptrening, uttaler Dalglish til Liverpoolfc.tv.

- Dette vil være lærerikt for Jonjo, fordi han får spille på et bra nivå i en god klubb. Det er også en bonus for ham at han ikke trenger å flytte ut fra huset der han bor til vanlig.

- Det er viktig at vi utnytter de mulighetene vi har til å utvikle våre spillere. Dersom vi ikke kan gi dem spilletid i vår klubb, må vi se om de kan få dette et annet sted. Nå får vi muligheten til å studere Jonjo i kamp, og han får utvikle seg og vil være bedre rustet til å kjempe om en førstelagsplass når han returnerer.

- Vi har lånt ham ut fordi vi ønsker at han skal utvikle seg som spiller, ikke fordi vi ønsker å bli kvitt ham. Det er kun snakk om fremgang for hans del. Lånesystemet gir oss ulike muligheter som vi kan benytte oss av. For Jonjo handler det kun om utvikling, noe som både han og vi som klubb vil dra nytte av.

Liverpool har akkurat nå sju spillere på utlån. Alberto Aquilani, Joe Cole, Daniel Pacheco, Peter Gulacsi, Stephen Darby og David Amoo er alle av ulike årsaker utlånt. Dalglish avslører at den sportslige ledelsen i klubben følger disse spillerne nøye.

- Disse spillerne er ikke glemt. Vi vet hva som skjer med dem. Vi får rapporter om hvilke kamper de har spilt i, og hvordan de har gjort det. Vi får også tilbakemeldinger fra klubbene de spiller for. Vi følger utviklingen deres. I enkelte tilfeller, som i Albertos for eksempel, er dette en mulighet til å flytte tilbake til hjemlandet, og dersom han gjør det bra vil AC Milan kjøpe ham.

- For Joe Cole er det en fantastisk mulighet til å spille i Champions League og i Frankrike, en liga jeg tror vil passe Joe meget bra. Han har gjort det veldig bra etter at han flyttet til Lille.

- Peter Gulacsi bør også ha god nytte av sitt låneopphold. Han er ikke fast på laget i Hull akkurat nå, men når han spiller seg inn på laget igjen vil han få spille kamper på et høyere nivå enn han ville ha fått her i Liverpool.

- Alle våre utlånte spillere vil høste fordeler av sine utlånsopphold. Det viktigste er at det vil hjelpe spillerne i utviklingen. Dersom spillere ikke får spilletid hos oss, vil vi vurdere å låne dem ut dersom det passer alle parter.