Dalglish krever kontrollert aggresjon

Kenny Dalglish, som fyller 60 år i dag, krever at spillerne kontrollerer sin aggresjon når de møter Manchester United på søndag.

Liverpool har fått tre spillere utvist mot Manchester United på tre år. Senest i FA-cupen i januar måtte Steve Gerrard ta en tidlig dusj. Kenny Dalglish, som fyller 60 år i dag, ønsker å se spillerne være aggressive, men det er en fin linje mellom å være konkurransedyktig og uvøren.
- Det er vanskelig for oss å snakke om disiplin når vi fikk en spiller utvist i forrige kamp, og det har vært andre som har blitt utvist for United nylig, uttalte Kenny Dalglish på gårsdagens pressekonferanse.

- Vidic er den dere tenker mest på, og han er selvsagt utilgjengelig.

- Jeg tror ikke det er vanskelig å opptre disiplinert. Du må kjempe, og det er en fin linje i hvordan du kjemper. Hvis du gjør noe dumt, fortjener du å bli utvist. Jeg tror ikke det er et problem med disiplinen på noen av lagene. Hos oss er det i hvert fall ikke et problem.

- Spillerne og supporterne vil være klare for kampen. Vi ser frem til den.

- Du må ha kontrollert aggresjon. Det gjelder ikke bare i denne kampen, men i alle kamper. Du kan ikke gå rundt å slå, sparke og skalle ned folk og forvente at du blir værende på banen. Det må være innenfor spillets regler. Spillerne kan reglene, men de vet også at vi må kjempe.

Søndagens resultat kan få betydning for både kampen om ligagullet og Liverpools muligheter for spill i Europa League neste sesong.
- Alle kamper er meget viktige for denne fotballklubben, men Liverpool-Manchester United er en kamp mange folk ser frem til. Men du får samme belønning når det gjelder poeng. Kanskje du får mer honnør og noen flere centimetre i avisspaltene om du får et resultat.

- Det er den største kampen, men bare fordi det er den neste kampen. Dere fortsetter å stille spørsmålet, og dere får det samme svaret. Dere ønsker litt stabilitet. Vi forsøker vårt beste for å gi dere det!

- Men alle spiller fotball for å komme på det høyest mulige nivået. Kampene mellom Liverpool og Manchester United er i den høyeste kategorien av kamper du kan få. Jeg antar at alle som spiller fotball ville like å spille i dem.

Liverpool håper å vinne sin tredje strake kamp mot Manchester United på Anfield, men må da må de røde helst nøytralisere Wayne Rooney som har scoret flotte mål både mot Manchester City og Chelsea.
- Jeg synes ikke Wayne Rooney behøver å rettferdiggjære sine ferdigheter som fotballspiller. Alle som er involvert i fotball vet at han er en spiller av topp klasse. Han har egenskaper til å gjøre alt dere snakker om, og vi håper at han ikke klarer det søndag.

- Det er vanskelig å stoppe slike spillere til tider, men det er ikke vanskelig å legge planer. Det er jobben vår. Det gjenstår å se om den fungerer. Hvis du ikke har en idé om hva du ønsker å gjøre i kampen, da har du et problem.

- Det er ikke bare Wayne som vi behøver å bry oss med. Det er Manchester United. De er et topplag, og det er derfor de leder ligaen i øyeblikket.

Nettopp Manchester United var Liverpools første motstander etter at Kenny Dalglish tok over etter Roy Hodgson.
- Jeg hadde aldri noen tid med spillerne foran cupkampen. Jeg var på reise. Laget var likevel godt forberedt, men alt gikk ut av vinduet i det første minuttet med straffeavgjørelsen, og så ble Stevn (Gerrrad) utvist. Det er vanskelig å planlegge for slikt. Forhåpentligvis skjer ikke det igjen på søndag.

Kenny Dalglish feirer sin 60-årsdag i dag.
- Jeg skal feire fødselsdagen min med familien. United-kampen er bare et sammentreff. Vi kjenner til viktigheten av kampen, for alle knyttet til klubben. Vi skal forsøke å gjøre vårt beste for å få smilene tilbake i folks ansikt. Men fotballkampen er langt viktigere enn min bursdag!