Dalglish med klokkertro på Lucas

Lucas Leiva spilte sin 8.landskamp for Brasil på onsdag, og har spilt meget bra på Liverpools sentrale midtbane denne sesongen. Kenny Dalglish avslører i dag at han har stor tro på den 24 år gamle brasilianeren.

- Det var interessant å se Lucas spille for Brasil på onsdag. Brasil har hatt noen fantastiske spillere i trøye nummer 5. Den best kjente er kanskje Dunga, som vant VM og senere ble landslagssjef, kommenterer Dalglish til Mirror.

Lucas sin kontrakt med Liverpool går ut neste sommer, men Dalglish ville ikke avsløre overfor avisen om man er i samtaler om en ny avtale.

- Det faktum at Lucas startet for Brasil betyr at de også er veldig godt fornøyd med ham. Hans spill for oss er bevis på at han fortjente det, så jeg er ikke akkurat overrasket, sier Dalglish.

- Jeg har alltid sagt at han er høyt verdsatt i Brasil. Han er trolig mer verdsatt der enn i Storbritannia, men helt klart ikke mer verdsatt enn i Liverpool. Vi har alltid satt pris på hva han kan utrette. Sist søndag var han minst like god som alle andre mot Chelsea. Han er bare 24 år gammel. Han vil bli en god spiller når han blir voksen. Jeg vet ikke hvorfor han har begynt å spille så bra nå. Kanskje trengte han tid til å finne seg til rette. Uansett årsak, så er vi takknemlige for den jobben han gjør.

Mirror ba Dalglish sammenligne Lucas med Ronnie Whelan, som han selv spilte sammen med.

- Vel, Ronnie var en god spiller. Jeg tror ikke Lucas blir den som dribler av 5-6 mann og setter ballen i nettet. Men han blir kanskje mannen som bryter motstanderens angrep og setter i gang kontringer for oss. Han er et viktig medlem av laget. De fleste lag har en spiller som ham i sine rekker, og vi er ikke noe unntak på det punktet.

- Når han kom til vår klubb ble han betraktet som en offensiv midtbanespiller. Vi benyttet ham litt dypere. Dersom han ønsker å gå fremover nå, er ikke det noe problem. Det er ikke noe i hans kontrakt som sier at han er en defensiv midtbanespiller. Han er en Liverpool-spiller. Han er kapabel til å score mål, og gjør en fantastisk jobb.