Dalglish om Newcastle-kampen

Kenny Dalglish hyller spillernes besluttsomhet og vilje etter at Liverpools håp om e-cupspill lever etter seier mot Newcastle. Forklarer hvorfor Carroll startet på benken og årsaken til backskifter. Ros til Suarez. Carraghers 665. kamp.

Maxi Rodriguez, Dirk Kuyt (straffe) og Luis Suarez ordnet en komfortabel 3-0-seier hjemme mot Newcastle. Liverpool tok steget opp på 5. plass i Premier League. De røde har like mange poeng som Tottenham, men bedre målforskjell. London-laget har én kamp mer spilt. Tottenham gjester Anfield i nest siste ligarunde.
- Det var en vanskelig dag for begge lags spillere fordi det var veldig varmt, uttalte Kenny Dalglish til pressen etter kampslutt.

- Etter at vi tok ledelsen satt de oss under press ved dødballer og innlegg, men vi håndterte det veldig bra. I 2.omgang tettet vi litt igjen og nettet to mål. Jeg synes vi fortjente seieren, men det var en vanskelig kamp for oss.

- Jeg forventet ingen spasertur i solskinnet. De har spilt bra nylig og fikk et bra 0-0-resultat hjemme mot Manchester united.

- Med Andy Carroll-faktoren var det kanskje litt ekstra krydder for dem, men vi vant 3-0. Jeg tror ikke utskjellingen stopper med det. Når han kommer til St. James’ Park neste sesong, vil det være der igjen. Han er en ung gutt, men han har brede skuldre.

Andy Carroll startet på benken i dag etter å ha stått over Birmingham-kampen med kneskade.
- Han har bare hatt et par dagers trening, så det var best for oss å starte med andre spillere. Han skal være her i fem år, så det vil gi ham mange muligheter til å spille kamper. Vi skal hjelpe ham tilbake i form. 20 minutter på slutten vil ha hjulpet ham.

Det var spissmakker Luis Suarez som får overskriftene etter kampen. Uruguayaneren skaffet straffespark før han selv fant veien til nettmaskene
- Luis kommer bestandig inn i feltet og er en trussel. Ballen kom fint til ham i feltet og han satte den. Det er bare en belønning for arbeidet han legger ned på banen.

- Han er en god person. Han er sprudlende og bare elsker å spille fotball. På måten han er, både som spiller og person, tror jeg ikke han ville hatt vanskelig for å finnen seg til rette noe sted. Det er stor honnør til ham.

- Selvsagt vil han miste mye av pre-season fordi han skal av gårde med Uruguay i Copa America, men han han vil være på samme måte neste sesong. Nøyaktig den samme. Han kommer på trening hver dag med et smil rundt munnen.

Liverpool har tatt seg opp på 5.plass når tre ligarunder gjenstår.
- Vi skal bare holde det gående og se hvor det bringer oss. Det er en flott belønning at vi har kommet dit vi er i øyeblikket, og det er grunnet måten spillerne arbeider på.

- De gjør det vel så bra på trening og tar det med ut på banen. Pasningsspillet og bevegelsen har vært bedre enn den var i dag, men besluttsomheten og innsatsen var den samme som den har vært i de fleste kampene, så de vil få sin belønning dersom de fortsetter slik. Vi vet imidlertid ikke hva belønningen blir før etter sesongen.

Dalglish har fått Liverpool på rett spor igjen etter sin inntreden. Han påpeker at spillerne skal ha æren for de forbedrede resultatene.
- Det er de som gjør arbeidet, og det er de som går på trening. De må ha troen på det de driver meg og vilje til å gjøre det de ønsker. Vi vil oppmuntre dem så mye som mulig og rettlede dem i riktig retning. De fortjener svært mye ære.

Dalglish ble spurt om hvor han trodde Liverpool ville ha ligget på tabellen dersom Dalglish hadde fått ansvaret for laget tidligere i sesongen.

- Jeg vil heller at “Hva om?” var om jeg aldri hadde tatt over. Det ville ha betydd at spillerne hadde gjort det langt bedre enn hva de gjorde, fortsatt hadde vært i en god periode og klubben hadde vært mer suksessfull enn den er for øyeblikket. Det er “Hva om?” for meg.

Dalglish gjorde bare en endring på laget som vant 5-0 mot Birmingham forrige helg. Glen Johnson erstattet Jack Robinson.
- Bortsett fra Glen vant dette laget 5-0 forrige gang. Du vil være litt uheldig dersom du ikke spiller etter en 5-0-seier.

- Jack Robinson er 17 år og vi har Englands landslagsback, så er det fornuftig. Jeg tror også Jack forstår at det er fornuftig.

- Spillerne som spilte fra start i dag gjorde det etter en 5-0sier, så det er ikke akkurat som du benytter nybegynnere, er det?

- De to guttene (Flanagan og Robinson) har kommet inn, mens Jonjo også er på vei tilbake. Vi fortsatte med å bruke ham på venstre back for å se om han er Roberto Carlos eller ikke! Han har en flott innstilling.

- Som vi tidligere har sagt, vi bryr oss om spillerne som er skadet, men de viktigste er de som er skadefrie og kan velges til å spille.

John Flanagan fikk gult i 1.omgang. Kenny Dalglish valgte å flytte John Flanagan over på venstre back etter pause.
- Jeg tror han vant testen mot Gutierrez, og mot Barton, og han skapte det første målet. Vi flyttet han over fordi vi syntes det ville være bedre for Glen på høyre side, og det fungerte bra oss. Men Flanno har gjort det utmerket og overgått alle våre forventninger. Det er stor honnør til ham. Han fikk gult kort, men lot seg ikke affisere, men fortsatte å spille. Han er en flott aktivum for oss.

Jamie Carragher spilte sin 665. kamp for liverpool. Han er nå likt med Emlyn hughes og Ray Clemence. Kun Ian Callaghan med 857 kamper har flere opptredener for Liverpool.
- Han er bare 596 kamper unna! Jeg vet ikke forskjellen i alder mellom Carra og Callaghan da de begynte å spille. Jeg tror kanskje Carra var 17 eller 18 da han debuterte, så han er ikke så langt bak.

Journalistene ønsket også å vite hva Dalglish mener om mållinjeteknologi.
- Jeg vet ikke hvorfor alle er så i mot. Hvis turneringene er så viktige, så fortjener du det beste du kan for å ta avgjørende beslutninger. Du kan ikke ha det over hele banen. Når det gjelder mållinjeteknologi ser jeg ingen grunn til at man ikke kan ha det.