Dalglish roser laginnsatsen

Kenny Dalglish hyller spillernes innsats etter 3-1-seieren mot Manchester United på en dag Andy Carroll debuterte. Steven Gerrard ønsket å spille tross problemer.

Liverpool vant 3-1 mot Manchester United etter hattrick av Dirk Kuyt. Ingen Liverpool-spiller har scoret tre mål mot United siden Peter Beardsley i 1990.
- Alle som støtter Liverpool har hatt en flott dag og det skyldes opptredenen til spillerne, sa Kenny Dalglish til Liverpoolfc.tv etter kampslutt.

- Jeg synes måten de gjorde jobben sin på, innstillingen, oppofrelsen, ønske om å få et resultat, stoltheten de har for å spille for fotballklubben og stoltheten i egne prestasjoner var årsaken til at de fikk resultatet.

- Du slår ikke Manchester United uten at alle gir alt de har, og det gjorde de. Det er stor ære til dem at de gjorde det og spilte så bra.

- Som jeg har sagt mange ganger har spillerne vært briljante å jobbe med, meget lydhøre på trening med Steve Clarke og Sammy Lee på Melwood, og de har fått sin belønning for det.

- De fikk det de fikk i dag fordi de jobbet meget hardt for det, og det er stor ære til dem.

Dirk Kuyt scoret tre mål, men Luis Suarez ble kåret til banens beste etter kampen. Dalglish vil likevel peke på laginnsatsen på en dag som denne.
- De var alle fremragende på ulike måter. Dirk scoret tre mål og han får overskriftene. Luis spilte meget bra, fantastisk bra, men resten lå ikke langt bak.

- Uten bidragene fra resten ville ikke guttene hatt en så trivelig kveld som de trolig vil ha. Samtidig vet vi at det er en god seier for oss, veldig viktig for oss. Vi vet at Manchester United er en flott referanse, men sesongen er ikke over.

- Vi vil få vår belønning ved å se på ligatabellen og se tre nye poeng der. Vi ønsker å holde det gående og få så mange som mulig.

Rekordsigneringen Andy Carrol fikk sin debut med innhopp i det 74. minutt. Spissen fikk et håndtrykk av Dalglish før han entret banen.
- Det var bare litt belønning for ham fordi han har gjort det meget bra sammen med det medisinske støtteapparatet for å komme så langt.

- Det var en belønning til ham for å komme tilbake på banen. Det er det eneste logiske steget i hans fitnessprogram. Han hadde et lite innhopp. Jeg er sikker på at han nøt det, men jeg er sikker på at det var en indikasjon til ham selv at han har ennå litt frem.

- Han er en god fyr. Han er ikke en som tror han er bedre enn andre. Han bare elsker å spille fotball og ønsker å være en del av fotballklubben.

- Vi må dempe hans entusiasme litt, men han er en ung gutt som kommer til å bli en stor, stor spiller for denne fotballklubben. Jeg tok ham i hånden og ønsket ham alt det beste, det samme jeg gjør til alle spillerne før hver kamp.

Dalglish fikk spørsmål om hvor han rangerer denne kampen av de han har vært med å lede Liverpool i siden januar.
- Jeg vet ikke. Det er veldig vanskelig umiddelbart etter en kamp å se hvordan den står til andre kamper. For meg var det grundig fortjent, enten det var den beste eller ikke. Jeg antar andre kan vurdere det. Jeg synes vi fortjente å vinne 3-1. Noen av spillerne var litt skuffet over å ha sluppet inn et mål i det siste minuttet, men det vil ikke ta vekk glansen.

- Jeg vet ikke om det er den beste, men den er selvsagt svært tilfredsstillende.

- Desto nærmere toppen du kommer, jo vanskeligere blir det å tette avstanden. Dersom du går fra 20. til 6., er det ikke like vanskelig som å gå fra andre til første. Desto høyere, jo vanskeligere er steget opp.

- Eierne er bestemte på å få klubben fremover, og uansett hva det kommer til å bli, vil de gjøre sitt beste for å bidra. Men spillerne som spilte i dag gjorde ingen skade på å være en del av klubben fremover.

3-1-seieren er en sterk kontrast til 0-1-tapet i FA-cupen i januar.
- Det er en helt annerledes historie, men hver kamp har en forskjellig historie. Det er vanskelig å sammenligne begge. De fikk straffe etter et minutt, og vi fikk vår kaptein utvist etter 30 minutter.

- Det var meget forskjellig til i dag, men i dag var alle disiplinerte, vel innforstått med hva de skulle gjøre, ønsket å gjøre og gjorde det.

Det ble flere tøffe dueller i kampen. Både Jamie Carragher og Rafael var heldige som unnslapp rødt kort.
- Jeg synes spillerne var fantastiske. Jeg synes dommeren hadde en enkel kamp å håndtere bortsett fra et par hendelser.

- Det viktigste for meg er kvaliteten på fotballen vi spilte. Det bør være det som er fokus, kvaliteten på fotballen. Begge lags spillere gjorde det til en fornøyelig skue for alle, så jeg vil heller konsentrere meg om det.

- Det er nok sludder som blir skrevet om andre ting, så la oss konsentrere oss om det positive.

The Kop begynte å synge “Happy Birthday” til Dalglish etter at manageren feiret sin 60-årsdag på fredag.
- Jeg vet ikke hvor lenge denne bursdagen kommer til å vare. Jeg vil være 70 når den avsluttes! Fansen har alltid vært fantastiske supportere for meg og hele min familie. Det var litt følelsesmessig da de begynte å synge. Jeg tror ikke de ville ha sunget den dersom vi hadde tapt. Jeg ville ikke ha ønsket å høre den dersom det var tilfelle, men som sagt gikk det meget bra for oss.  Faktum er at det var min bursdag, vel hver dag er min bursdag når jeg kommer på Melwood.

Steven Gerrard fullførte 90 minutter, men fra Merseyside ble det rapportert at spilleren igjen slet med lyskeproblemer i oppbygningen til kampen.
- Steven ønsker å spille. Slik var det også i forrige uke. Steven hadde det i tankene mesteparten av uken at han skulle spille, så det var ingen overraskelse for oss da han sa i går at han ville.

- Hva sa vi? Tusen takk! Det sier mye om alle spillerne, og som ble vist i måten de ofret seg for resultatet.